Takip Et
  • 17 Nisan 2023, Pazartesi

DÜNYAYA ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN BAKMAK

Dünyaya çocukların gözünden bakmak için çocukla çocuk olmak gerek bazen. İş¬ten güçten biraz olsun uzaklaşıp, sınırları¬nı genişletmeli onlarla aynı yerden hayata bakabilmeli ve gerçekten biraz olsun çocuk olabilmeli insan. Geçmişinize bir dönün, bakın ve hayatınızın en güzel hatıraları ile dolu olan çocukluğunuzu hatırlamaya çalışın. Bu bile sizi mutlu edecektir. Çünkü umuttur çocuk olmak, hep bir umut. Çocuklar için dünyada her şey rengarenktir. Çocukların asla sonu olmayan hayalleri vardır.

Çocuklara hep bir şeyler öğretilmeye çalı¬şılır, ama bizimde onlardan öğrenmemiz gerekenler de vardır. Çocuklar, hiç durmadan keşfederler, her şeye karşı bir merak içindedirler, her zaman yeniliklere açık olarak öğrenmenin keyfini çıkarırlar. Günümüz dünyasında güven oldukça zor kazanılan bir duygudur fakat işte bazen çocuk olmak gerek dediğimiz konulardan birisi de budur. Sorgusuzca güvenebilmeli insan arkadaşına, kötülük düşünmemeli. Çocuklar, asla hayal kurmaktan vazgeçmezler, yorulmazlar ve umutsuzluğa kapılmazlar. Sınırları olmayan bir düşünce dünyası içindedirler hep. Çocuklar yalnızca isterlerse gülerler, isterler¬se ağlarlar, onları hiçbir şeye zorlayamazsınız çün¬kü onlar her zaman gerçektirler. Bizim de olmamız gereken samimi ve içten olmaktır.

Çocukları dinleyin, onların söylediklerine kulak verin, zıplayın, oynayın, dans edin, gülün ve eğlenin. Stresli ve keyifsiz zamanlarınızda onları iz¬leyin, aralarına karışın ve her şeyden bir süre uzaklaşın. Onların dün¬yalarının sizi içine almasına izin verin, emin olun ki sizi aslınıza döndüreceklerdir.

Çocukken hep büyümek, büyüdükten sonra da hep çocuk olmak isteriz. Bu düzen de¬ğişmese bile masumiyetlerine inandığımız çocukların gözünden dünyaya bakmak her zaman daha farklı olacaktır. Çocukların gözünden hayata bakmak; aslında her zaman daha temiz, hırslardan uzak, daha masum yani daha güzel, insanın özünü ortaya koyan bir dünyadır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.