Takip Et
  • 5 Haziran 2023, Pazartesi

Eğitim İşbirliği İle Olur

Çocuğunuz okula başladığında çocuğunuz kadar siz de mutlu, heyecanlı, umutlu olursunuz.

Yeni bilgiler öğrenecek, sosyalleşecek, olumlu davranışlar, alışkanlıklar kazanacak diye beklenti içinde olursunuz.

Olmalısınız da haklı olarak. Ama şunu unutmamak gerekiyor; İyi bir eğitim önce ailede başlar, okulda işbirliği ile devam eder. Okulda devam eden eğitimin verimli olması için de sizin öğretmeninizle, okulun diğer çalışanları, personeli ile dayanışma ve işbirliği içinde olmanız gerekir. Bilinçli bir ebeveyn olarak çocuğunuzu tanımanız, ihtiyaçlarını, isteklerini, neleri yapabileceğini bilmelisiniz.

Okulda öğretmeninizin en önemli yardımcısı sizlersiniz. Sizinle işbirliği, dayanışma, paylaşım olmadan çocuğunuzun verimli, doğru, mutlu bir eğitim hayatı olmaz. Bu noktada çocuğunuzu iyi tanımanız bunun için de nelere ilgisi olduğunu bilmeniz de iyi olacaktır. Takıldığınız, ne yapacağınızı bilemediğiniz zaman öğretmeninize sorabilir, Çocuğunuzun iyiliği için mümkün olduğunca öğretmeninizin tavsiyelerine uymalısınız.

Çocuğunuzun okul hayatında zaman zaman sorunlar, sıkıntılar olabilir. Bunları büyütmeden, çocuğunuzu olumsuz yönde etkilemeden öğretmeninizin ve idarenin desteği ile çözmelisiniz. Okul aynı zamanda bir sosyalleşmenizi de sağlar. Diğer velilerle de iletişim, işbirliği halinde olmanız hem sizin için hem de çocuğunuz için iyi olacaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.