Takip Et
  • 13 Haziran 2022, Pazartesi

ÇOCUKLAR NE İSTER?

“Çocuklar ne ister?” diye her anne baba düşünür. En değerli varlıkları olan çocukları için ellerinden geleni yapar. Burada önemli olan çocuk için yeterli olanı çocuğa vermektir. Bir çocuk herşeyden önce koşulsuz sevgi ve ilgi ister. Sonra anne ve babasına güvenmek ister ve onların da ona güvenmesini ister.

Çocuğu aşırı koruyucu tavırlarla büyütmek onun kendini yetersiz hissetmesine ve kendine guvenilmedigini düşünmesine sebep olur. Herşey dozunda ve yerinde olmalıdır. Ne aşırı ilgiyle, sevgiyle, korumayla boğmak ne de çok fazla serbest bırakıp tutarsız davranışlar göstermek gerekir. Çocuk büyütmek hem çok zevkli hem de bir o kadar dikkatli olunması gereken bir davranıştır.

Çocuğunuzun kendine güveninin tam olmasını istiyorsanız bazı durumlarda onu serbest bırakmanız, ona fırsat vermeniz gerekir. Her zaman çocuğunuzun hayatında olamazsınız. Siz olmadan da sorunlarla baş etmesini öğrenmesi gerekir. Bunu çocuğunuz okula başladığında daha iyi anlarsınız. Aşırı korumacı tavırla büyütülmeyen çocuklar okula daha kolay uyum sağlarlar. Hayatlarında bir zorlukla karşılaştıklarında bunu daha çabuk kabullenip daha kolay çözüm yolları bulabilirler. Aşırı korumacı tavırla büyütülen çocuklarsa anne ve babasından kolay kolay ayrılmaz. Öğretmenine, okuldaki görevlilere, arkadaşlarına güvenmek istemez.En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde büyütmek için sevgiyi, ilgiyi ve güveni yerinde, zamanında ve yeteri kadar vermemiz gerekir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.