Takip Et
  • 28 Mart 2022, Pazartesi

ÇOCUĞUM YEMEK YEMİYOR

Çocuklarının yemek yememesi anneleri ve babaları telaşlandıran ve üzen bir konudur. Çocuğunuz iştahsızsa, yemek yemekte zorlanıyorsa dikkat etmeniz gereken şeyler var demektir. "Çocuğum doymuyor, aç kalıyor” düşüncesiyle doğru sandığınız birçok yanlış davranışı yaparak yemek yemeyi çocuğunuz için eziyet haline dönüştürebilirsiniz. Peki çocuğunuzun yemek yemesi için neler yapmanız gerekir? İşte bunun için bazı öneriler şunlar olarak sıralanabilir:

• Çocuğunuza, yemediği ya da sevmediği gıdaları gözüne ve damağına hoş gelecek şekilde sunabilirsiniz. Bunu yiyeceklerle, çocuğunuzun hoşuna gidecek farklı şekiller yaparak, sunumlar hazırlayarak ya da sevmediği yiyecekleri, sevdiği yiyeceklerle birbirine karıştırarak yapabilirsiniz. Örneğin pekmez sevmiyorsa sevdiği bir tatlının, kekin ya da kurabiyenin içine pekmez koyabilirsiniz.

• Çocuğunuza, yemek istemediği gıdalar için ısrar etmemeli ve çocuğunuzun bu gıdaları yemesi için ara vermelisiniz. Yemek istemediği gıdalar için ısrar etmeniz çocuğunuzun sinirlenmesine, hırçınlaşmasına neden olacaktır. Çünkü onu anlamak istemediğinizi düşünecektir.

• Çocuğunuza ödül olarak çikolata gibi şekerli gıdaları vermemeye dikkat etmelisiniz.

•Televizyon, tablet ve telefon karşısında çocuğunuza yemek yedirmemelisiniz.

•Yemeklerinizi bir sofra düzeni içinde, hep birlikte yemeli, çocuğunuzun sevmediği, yemediği yiyecekler varsa rol model olarak onları siz de yemelisiniz. Sofrayı hazırlarken ondan kaşığı, peçeteyi, tuzluğu götürmesi gibi küçük yardımlar isteyebilirsiniz.

•Öğün sürelerini çok uzun tutmamanız ve 40 dakikayı geçirmemeniz de size bu konuda yardımcı olacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.