Takip Et
  • 13 Temmuz 2022, Çarşamba

Kayıt yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar

Okullara kayıt zamanı başladı. Şimdi birçok aile çocuğumu hangi okula vereyim, sabahçı mı olsun öğlenci mi olsun diye düşünüyor. Burada aslında önemli olan çocuğunuzun yararını düşünerek hareket etmek. Çocuğunuz için en uygununu, en iyisini düşünerek, onun yararına olacak şekilde hareket etmek. Siz çocuğunuzu kendinize göre değil mümkün olduğunca kendinizi çocuğunuza göre ayarlamalısınız.

Okul seçiminde ayrıca okulun eve yakın olması da önemli bir ayrıntı. Çocuğun okula gidip gelmesinin rahat olması, ulaşımın kolay olması çocuğun okula daha rahat alışmasını, olumsuz hava şartlarında zarar görmemesini ve güvenli bir şekilde ulaşım yapmasını sağlar.

Kayıt yaptıracağınız okulla ilgili özellikleri, bilgileri de öğrenmeli ona göre hareket etmelisiniz. Sonradan oluşabilecek sorunları önlemek için kayıt yapılacak okulun şartlarını bilmeniz gerekir. Okulda çalışanları tanımanız, okulun işleyişini, yapısını, saatlerini bilmeniz okula daha kolay alışmanızı, uyum sağlamanızı sağlayacaktır. Okulun çalışanlarıyla sağlıklı bir iletişim kurmanız hem çocuğunuzun hem de sizin yararırınıza olacaktır.

Ayrıca kayıt yaptırırken okuldan beklentilerinizi söylemeniz ve okulun da velilerden beklentilerini öğrenmeniz iyi olacaktır. Okul öncesinde çocuğunuzun okula mutlu gelmesi, kendini okulunda güvende hissetmesi en önemli ayrıntıdır. Okula başladığında çocuğunuzun okula uyum sağlaması için de ilk şart budur. Unutmamak gerekir ki iyi bir eğitim -öğretim süreci veli desteği olmadan gerçekleşemez. Bu nedenle yaz tatilinde çocuğunuzu okula gitme fikrine alıştırmanız, gideceği okulla ilgili bilgi vermeniz ve okulunu çocuğunuza göstermeniz oldukça yararınıza olacaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.