Takip Et
  • 12 Aralık 2022, Pazartesi

ÇOCUĞUMA DÜZENLI OLMAYI NASIL ÖĞRETEBİLİRİM?

Her anne ve baba çocuğunun düzenli olmasını ister. Peki bunun için neler yapmalıyız? Öncelikle çocuğunuzun düzenli olması için onun arkasını hep siz toplamamalısınız. Çocuğunuza düzenli olmayı sözlerinizle ve daha çok davranışlarınızla öğretirsiniz. Çocuğunun düzenli olmasını isteyip çoraplarını oturma odasında yere atan bir baba, çocuğuna düzenli olmasını söyleyip makyaj malzemelerini ortalıkta açık bırakan bir anne çocuğunun düzenli olmasını sağlayamaz. Çünkü çocuğunun üzerinde etkisi davranışları nedeniyle olumsuz olur. Söylemleri ile davranışları uyumlu olmayan birini çocuklar asla dikkate almazlar. Çünkü çocuklar çok iyi gözlem yaparlar.

Çocuğunuzun düzenli olmasını isteyip eşyalarını onun yerine siz toparlayıp kaldırırsanız da ileride de bunu başkasından bekleyecektir. Bir insan yetişkin olduğunda kendi hayatını öncelikle kendisi düzene sokmalıdır. Bunu bir başkasından beklememelidir. Bunu bir başkasından bekleyen bir çocuk ileride de aynı şekilde muamele görmek isteyecek bir başkasının bakımına ihtiyaç duyacaktır.

Evde özellikle oyuncaklarını, kendi kişisel eşyalarını toplamasını sağlayın. Çamaşırlarını birlikte katlayıp dolabına yerleştirin. Düzenli olması konusunda öğretmeninden yardım ve öneriler isteyin. Öğretmeninizin bu konudaki uygulamalarını destekleyin ve tavsiyelerine mutlaka uyun. Düzenli bir insanın hayatı kolaylaşır, aradığını daha kolay bir şekilde bulur, kafa dağınıklığı olmaz. Aynı şekilde düzenli bir çocuk da derslerine ve sorumluluklarına daha kolay adapte olur, derslerinde daha başarılı olur ve daha disiplinli bir hayata sahip olur.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.