Takip Et
  • 21 Temmuz 2024, Pazar 13:33

Aydınlı Koray'dan Türkiye rekoru

Banska Bystrica, Slovakya'da düzenlenen U18 Avrupa Şampiyonası'nda Aydınlı sporcu Koray Uygun, seçme yarışında 13,45 ile Türkiye rekorunu kırarak finale yükseldi. Final yarışında 13,74 derecesi ile finalde yarışma hakkı kazanan Uygun, finalde 13,61'lik derecesiyle bir kez daha Türkiye rekorunu kırarak 110m engelli branşında Avrupa 7.'si oldu.

49 ülkenin katıldığı bu şampiyonada, yarışmadan önce Avrupa sıralamasında 16. sırada bulunan Koray Uygun, yoğun yarış programının ardından ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ederek Avrupa 7.'si oldu.

Gelecek hedefleri hakkında konuşan Koray Uygun ve ekibi, 23-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Bahreyn'de düzenlenecek olan ISF Gymnasiade yarışmasında Türkiye'ye madalya ile dönmeyi hedeflediklerini belirttiler. Ülkeye döner dönmez çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade ettiler.

Bu başarının arkasındaki destekçileri olan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikcioğlu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'a teşekkürlerini sundular. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.