Takip Et
  • 24 Temmuz 2024, Çarşamba 13:37

Söke'de Basın Bayramı kutlandı

Basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde Söke’de basın mensupları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Törene Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Söke Şube Başkanı Ali Esmer, yönetim kurulu üyeleri, yerel ve ulusal basın çalışanları katıldı. Çelenk sunumunun ardından Başkan Esmer, günün anlam ve önemiyle ilgili bir açıklama yaptı.

AGC Söke Şube Başkanı Ali Esmer, yaptığı açıklamada, "Sansürün kaldırılmasının 116. yıl dönümünü 24 Temmuz tarihinde her yıl olduğu gibi özel bir anma ile kutluyoruz. Gazetecilerin temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı önlemlerin kullanılmaması, düşünceyi ifade özgürlüğünü koruma altına alarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını güvence altına almak büyük bir öneme sahip. Sansür, günümüzde doğrudan olmasa da baskıcı yönetimler tarafından daha üstü kapalı yöntemlerle devam ettirilmekte. Buna rağmen, 24 Temmuz, basın özgürlüğü ve dayanışmasının altının çizildiği bir gün olarak anılmakta. Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olan 24 Temmuz’u, medyanın siyasi ve ekonomik kuşatma altına alınması nedeniyle maalesef ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlayamıyoruz," dedi.

Yerel basının gelecekteki zorluklarla yüzleştiğini belirten Esmer, "Gelişen teknoloji ve dijital manzara içinde yerel basın için yaşamak giderek zorlaşmaktadır. Yerel gazetelerin geçmişin izlerini koruyarak şehirlerin arşivi olarak varlığını sürdürebilmesi, yerel yönetim desteği gibi hayati desteklere bağlı. Bu nedenle yerel basınımıza sağlanan desteklerin kesintisiz olarak devamı büyük bir önem taşımaktadır," şeklinde konuştu.

Çelenk koyma töreninin ardından bir kafede bir araya gelen Sökeli basın mensupları, çay içip sohbet ederek ilçe gündemini değerlendirdiler. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.