Takip Et
  • 9 Temmuz 2024, Salı 15:21

Özel’den Türkiye’ye çağrı

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması çağrısında bulundu. Özel, "Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye, bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın, kapatın. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

Özel, Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Alınan emekli maaşının Almanca'da, İngilizce'de tercümesi yok. En düşük emekli maaşı hala 10 bin lira. En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını savunduk. Şimdi kök maaş deniliyor. 8 lira ise 11 bin lira olacak. Hükümet hala emekli için bir şey demiyor. Şimdiden asgari ücret 3 bin 800 lira eridi. Asgari ücretlilerin geçinmesi mümkün değil" dedi.

“ASGARİ ÜCRET 25 BİN LİRA OLMALI”

Özel, açlık sınırının farklı kurumlara göre 19 bin ile 30 bin lira arasında değiştiğini belirterek, "Emeklilere ve asgari ücretlilere zam yapılması lazım. 1 Temmuz'da zam bekledim, zam geldi mi size? Gelmedi ama her şeye geldi. Türkiye'de çalışanların yarısı asgari ücretli. Bir bakan var, halen daha asgari ücretliye zam yapılmaması için direniyor. Mehmet Şimşek zamma direniyorsa Tayyip Erdoğan diren dedi diye direniyordur. Asgari ücret 17 bin lira yapıldığında 9 gram altın alınabiliyordu, şimdi 7 grama düştü" diye konuştu.

SAAT 21.00'DA EYLEM ÇAĞRISI

Özel, enflasyonun yüzde 39'dan yüzde 70'e çıktığını ve doların 20 liradan 33 liraya yükseldiğini vurgulayarak, asgari ücretin 25 bin lira olmasını beklediklerini belirtti. Özel, "Bu mücadelenin de sonuna kadar arkasındayız. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. Madem ayağa kalktınız, Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye, bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın, kapatın. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız" dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.