Takip Et
  • 9 Temmuz 2024, Salı 20:24

Karakaş, yurt sorununu meclise taşıdı

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, öğrencilerin barınma ve yurt sorununu meclise taşıdı.

Karakaş, KYK yurtlarının barınma kapasitesinin yetersiz olmasının yanı sıra, ev kiralarının da öğrencilerin ve dar gelirli ailelerin karşılayabileceğinin çok üstünde olduğunu belirtti. TÜİK'in ortalama ev kira bedelinin 5 bin 500 TL olarak açıklamasının da komik bir durum olduğunu söyleyen Ömer Karakaş meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye'de, 6 milyonun üzerinde öğrenci var. Bunlardan 4 milyon 25 bini örgün eğitimde okuyan yani barınmaya ihtiyacı olan öğrenciler. Ancak Kredi ve Yurtların kapasitesine baktığımızda şu an Türkiye'deki kapasite 877 bin. Bu, şu demek oluyor: Yani 4 milyon 25 bin öğrenci varsa sadece 877 bini Kredi ve Yurtların yurtlarına yerleşebiliyorlar. Peki, diğerleri ne yapıyor? Diğerleri fahiş fiyatlı özel yurtlarda veya ev kiralayarak, daha kötüsü, maalesef çok zor durumda olan aileler de cemaatlerin, tarikatların evlerine ve yurtlarına yerleştirerek onların pençelerine, kucaklarına bu öğrencilerimizi atıyor. Ondan sonra farklı bir yapı yetişiyor.

''YURTLARDA ASANSÖR KAZALARI DEVAM EDİYOR''

Şimdi, biz "Öğrencilerimiz iyi şartlarda okusun." diyoruz. Kredi ve Yurtların 877 bin kapasitesi olmasına rağmen maalesef bu liyakatsiz yöneticilerle beraber çok zor şartlarda öğrencilerimiz o yurtlarda kalıyor. Nasıl ki ben bundan sekiz ay önce Kredi ve Yurtlardaki hem asansör kazalarıyla hem de oradaki kahvaltı ve yemeklerle ilgili bir araştırma önergesi vermiştim ama maalesef her zaman olduğu gibi Cumhur İttifakı'nın milletvekilleri vasıtasıyla ret oyu verildi. Şimdi, asansörlerdeki sıkıntılar hâlâ devam ediyor, birçok yurtta asansör kazaları devam ediyor.

''DAR GELİRLİLER ÇOCUĞUNU OKUTAMAZ HALE GELDİ''

Şimdi, TÜİK bir rakam açıklamış, diyor ki: "Türkiye'de ortalama ev kirası 5.500 lira." Böyle komik bir şey olabilir mi? Ha, bunu söylememin sebebi şu: Şimdi, maalesef Kredi ve Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler ev tutacak. Çok fahiş fiyatlı evler yani 5.500 liraya ev, gecekondu yok arkadaşlar. Bu, size inandırıcı geliyor mu? Peki, ne yapacak bu öğrenciler? Dar gelirli vatandaşlar çocuğunu okutamaz hâle geldi. Diğer taraftan, özel müteşebbise yurt yaptırıyorsunuz ama onların da kirasını ödemiyorsunuz; bu da olmuyor. İvedilikle yeni yurtların açılması, mevcut yurtların daha güzel hâle getirilmesi lazım. Saadet Partisinin grup önerisini destekliyoruz.'' (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.