Takip Et

Başkanvekilliği hayali gerçekleşmeyen Çerçioğlu'na büyük şok

Ankara'da gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başkanvekilliği görevini beklerken sadece encümende yer aldı. İki gündür Ankara'da bu görev için çaba sarf eden Çerçioğlu, umduğunu bulamadı.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. İmamoğlu'nun listesinde başkanvekilliği görevini bekleyen Çerçioğlu, bu pozisyona getirilmeyerek 15 kişilik encümen listesinde yer aldı.

Başkanvekilliği görevine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın seçildi. Çerçioğlu'nun yanı sıra encümende görev alacak diğer belediye başkanları arasında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem yer aldı.

Çerçioğlu’nun başkanvekilliği görevini alamaması üzerine partililer, sosyal medya üzerinden kendisine moral verdi. Partililer, TBB encümeninde görev almasının da onurlu bir görev olduğunu belirterek, bu pozisyonun Çerçioğlu'na önemli tecrübeler kazandıracağını ifade etti. Partililer, her görevin parti için değerli ve anlamlı olduğunu vurgulayarak Çerçioğlu'nun üzülmemesi gerektiğini dile getirdiler. (SELİME AYDEMİR) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.