
Geçirdiği beyin kanamasıyla vücudunun sağ tarafında felç gelişen Muammer Ağaçcıoğlu (62), 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra gördüğü iki aylık fizik tedaviyle ayağa kalktı.
(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)
Geçirdiği beyin kanaması sonrası beyin felci geçiren Muammer Ağaçcıoğlu (62), Özel Medinova Hastanesi’nde uygulanan kişiye özel fizik tedavi ve rehabilitasyon programı sonrası yeniden yürümeye başladı.
TEDAVİ İKİ AY SÜRDÜ
Ocak ayının sonunda aniden gelişen bilinç kaybıyla Özel Medinova Hastanesine kaldırılan Muammer Ağaçcıoğlu’nun beyin kanması geçirdiği anlaşıldı ve hemen tedaviye alındı. 15 gün yoğun bakımda kalan ve vücudunun sağ tarafında felç geliştiği anlaşılan Ağaçcıoğlu’ya kişiye özel fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi uygulanmaya başlandı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Fatih Kahvecioğlu tarafından iki aylık yoğun kişiye özel tedaviye alınan Ağaçcıoğlu, hastaneden yürüyerek çıktı.
KENDİ İŞİNİ YAPABİLİR HALE GELDİ
Zorlu bir tedavi süreci atlattığını kaydeden Muammer Ağaçcıoğlu memnuniyetini “Geçirdiğim felçten sonra bir daha yürüyebileceğimi düşünmüyordum, ancak Medinova Hastanesi’nde uygulanan tedaviler ve çalışanların yakın ilgisi sonrası kısa sürede yeniden yürümeye kendi işlerimi görmeye başladım.”diyerek anlattı.
YARIM FELCE DİKKAT!
Hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Dr. Kahvecioğlu, “Halk arasında yarım felç olarak bilinen hemipleji beyin kanaması ya da beyin damarlarına pıhtı atması sonucu kol ve bacaklarda kuvvet kaybı gelişmesi durumudur. Hastalar yürüyemez, tutulan tarafa bağlı olarak kollarını ve ellerini kullanamaz. Hasta yemek yemek ya da giyinmek gibi en temel ihtiyaçlarını bile yardımla görmek zorunda kalırlar. Bu hastaların felç sonrası kısa süre içinde fizik tedaviye alınması gerekmektedir. Tutulan vücut yarısı, hastanın yaşı, cinsiyeti, kilosu ya da diğer hastalıkları gibi faktörler göze alınarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman doktoru tarafından hastaya özel bir rehabilitasyon programı düzenlemek gerekmektedir. Ayrıca tedavi sırasında hastanın iyileşme hızı ya da tedavi sırasında görülen ek sorunlar için hastanın sık sık muayene edilmesi gerekir. Biz hastamızın diğer hastalıkları, felç öncesindeki aktivite durumunu gözeterek planladığımız fizik tedavi sonucu iki ay gibi kısa bir sürede kendisini desteksiz yürür hale getirdik. Fizik tedavi sırasında gelişen lenfödem için kinezyobantlama ve masaj uygulaması başlattık. Felçli hastaların tedavisinde amacımız hastalarımızın en kısa sürede yardımsız yürümesi ve toplum hayatından kopmadan günlük aktivitelerine devam edebilmesidir.” dedi. (AYŞE YILMAZ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.