Takip Et
  • 24 Haziran 2024, Pazartesi 16:36

Sıcak havalarda sağlınızı korumanın 6 yolu

Yaz aylarında sıcak havalardan korunmak için izlenmesi gereken yolları uzmanlar açıkladı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, sağlık açısından önemli riskler taşıyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişilerin sıcak havalarda daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

İşte sıcak havalarda sağlığınızı korumak için almanız gereken önlemler:

BOL SIVI TÜKETİN

Vücudunuzun sıvı dengesini korumak için günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Kafeinli ve alkollü içeceklerden kaçının, çünkü bu tür içecekler vücudunuzun daha fazla su kaybetmesine neden olabilir.

GÜNEŞTEN KORUNUN

Özellikle 10:00 - 16:00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının. Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin ve geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlükleri ve açık renkli, hafif kıyafetler tercih edin.

SERİN YERLERDE BULUNUN

Mümkünse günün en sıcak saatlerinde serin ve klimalı ortamlarda kalmaya çalışın. Dışarı çıkmanız gerekiyorsa, gölgede yürüyün ve sık sık dinlenin.

DENGELİ BESLENİN

Hafif ve sulu yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçının. Sebze ve meyve tüketimini artırarak vücudunuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayın.

FİZİKSEL AKTİVİTEYİ AZALTIN

Aşırı sıcaklarda ağır egzersizlerden kaçının. Egzersiz yapmanız gerekiyorsa, sabah erken saatleri veya akşam geç saatleri tercih edin.

RİSK ALTINDAKİ KİŞİLERE DİKKAT EDİN

Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olan kişiler sıcak havalarda daha büyük risk altındadır. Bu kişilerin daha fazla dikkat etmeleri ve gerekirse tıbbi yardım almaları önemlidir.

Hava sıcaklığının bölgemizde artarak devam edeceği şu günlerde bu 6 basit yöntem ile sağlınızı koruyabilirsiniz. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.