Takip Et
  • 22 Temmuz 2024, Pazartesi 20:04

Aydın'da sezonun ilk kuru inciri satıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ilk kuru incir yetiştirildi. Yetiştirilen ilk kuru inciri de işletmeci Murat Kaplan sembolik olarak satın aldı. Nazilli’de 2024-2025 sezonunun ilk kuru incir alım satımı sembolik olarak Nazilli ilçesinde gerçekleştirildi. İncir işletmeci ve ihracatçısı Murat Kaplan ilk kuru inciri 250 TL.dan sembolik fiyattan satın aldı.

Nazilli Gedikaltı Mahallesinde ilk kuru inciri yetiştiren Metin Dilbaz, çeyrek altın ile ödüllendirdi. Nazilli ilçesinde Murat Kaplan’ın işletmesinde düzenlenen törende İncir Üreticisi Metin Dilbaz, işletmeci Murat Kaplan ve incir üreticileri katılım sağladılar.

Kuru incir üretiminin önde gelen merkezlerinden Nazilli’de 2024-2025 sezonunun ilk kuru inciri Murat Kaplan tarafından alındı. İşletmeci Murat Kaplan, incir üreticisi Metin Dilbaz’dan 7 kilogram inciri sembolik olarak kilosu 250 liradan satın aldı.

Nazilli bölgesinde ilk kuru inciri yetiştiren Metin Dilbaz, “Şu anda Nazilli Bölgemizde Gedikaltı Mahallemizde ilk kuru inciri yetiştirmenin sevincini yaşıyorum. Tüm incir üreticisi arkadaşlarımıza da bol kazançlar diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da ilk kuru inciri yetirme ünvanımı kimseye kaptırmayacağım. İncir ürünü çok meşakketli bir ürün emek isteyen bir ürün. Bunun da kıymetini bilmeliyiz. Yetiştirdiğim 7 kilogram kuru inciri Nazilli’ye işletmeci Murat Kaplan’ın işletmezine getirdim. 250 liradan sattım. İşletmeci Murat Kaplanda beni çeyrek altın ile ödüllendirdi. Bu sene bölgemizde incir kalitesi çok iyi havaların sıcak gitmesi de incirlerimizin kalitesini artırıyor” dedi.

İncir işletmecisi ve ihracatçısı Murat Kaplan, “Yeni sezonun ilk kuru incirini Kırsal Gedikaltı Mahallemizde yetiştiren ve işletmemize getiren incir üreticisi Metin Dilbaz için düzenlediğimiz sembolik bir tören ile yine sembolik bir fiyat ile 250.TL.’dan satın alarak yeni incir sezonunu da açmış olduk. İnşallah hayırlı bir sezon olur ve bereketli bir yıl geçiririz ben bölgemizde bulunan tüm incir üreticilerimize hayırlı mahsul almalarını diliyorum. Bilindiği gibi Nazilli ilçesi Türkiye genelinde incir üretiminde ve ihracında ilk sırayı almaktadır. İncir üretimiz olan ve bölgemizde ilk kuru inciri yetiştiren Metin Dilbaz’da sembolik olarak çeyrek altın ile ödüllendirdik” dedi. (HABER MERKEZİ) 

 

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.