Takip Et
  • 7 Ekim 2024, Pazartesi 15:00

Aydın’da başarılı 'Periferik Sinir Blokları' uygulaması

Aydın'ın Nazilli ilçesinde hizmet veren Devlet Hastanesi, modern tıbbi teknikler kullanarak hastalarına yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede gerçekleştirilen 'Periferik Sinir Blokları' uygulaması, başarılı sonuçlarıyla dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Nazilli Devlet Hastanesi’ne başvuran iki hasta, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hamza Nakır ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Op. Dr. Alper Günay ve Op. Dr. Mehmet Yücel tarafından 'Periferik Sinir Blokları' yöntemiyle ameliyat edildi. Başarılı operasyonlar sonrasında hastalar hızla iyileşerek taburcu edildi.

PERİFERİK SİNİR BLOKLARI YÖNTEMİ NEDİR?

Operasyonları gerçekleştiren uzmanlar, 'Periferik Sinir Blokları'nın, sinirlerin ağrı iletimini geçici olarak durduran bir prosedür olduğunu açıkladı. Bu yöntemle belirli bir bölgeye, örneğin kol, el, bacak veya ayağa, ultrason eşliğinde lokal anestezik enjeksiyonu yapılmakta. Böylece bölgedeki sinirler uyuşturularak ağrı sinyalleri bloke ediliyor.

Bu yöntem, genel anestezi yerine kullanılabiliyor ve özellikle genel anestezi riskine karşı hassasiyeti olan hastalar için avantaj sağlıyor. Ayrıca, ameliyat sonrası iyileşme sürecinde hastaların konforunu artırarak, ağrı kesici ilaçlara olan ihtiyacı da azaltıyor. (DUYGU DİLEK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.