Takip Et
  • 23 Temmuz 2024, Salı 23:44

Birce Akalay, dizi setinde fenalaştı

Oyuncu Birce Akalay,  ikinci sezon çekimleri devam eden Mezarlık dizisinin setinde fenalaştı.

Son zamanlarda dijital platformlarda yayımlanan projeleriyle adından söz ettiren Akalay, ilk sezonu 2022'de yayımlanan Mezarlık dizisinin yeni sezon çekimlerine devam ediyordu. Sette beklenmedik bir kaza geçiren 40 yaşındaki oyuncu hastaneye kaldırıldı. Düşme nedeniyle göğüs zedelenmesi yaşadığı ve yapılan tetkiklerde önemli bir durum olmadığı öğrenildi. 

Birce Akalay Kimdir?

Birce Akalay, 19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmüş ve lise eğitimini okul ikincisi olarak tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nü kazanmış ancak üçüncü sınıftayken okulu bırakarak konservatuvar tiyatro için hazırlanmaya başlamıştır. Devlet konservatuvarı için yaş itibarıyla şansını kaybeden Akalay, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nü kazanmış ve eğitimini tamamlamıştır.

Birce Akalay, 2004 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü seçilerek Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil etmiştir. Oyunculuk kariyerine 2007 yılında "Lamia" karakteriyle başrolde yer aldığı "Kader" dizisiyle adım atmıştır. Televizyon dünyasında birçok farklı projede yer almış ve başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. En bilinen rollerinden biri, "Havva" karakterini canlandırdığı "Yer Gök Aşk" dizisidir.

Akalay, tiyatro sahnelerinde de yer almış ve 2017-2019 yılları arasında Müjdat Gezen yönetmenliğindeki "Yedi Kocalı Hürmüz" müzikalinde "Hürmüz" karakterini canlandırmıştır. Ayrıca 2020 yılında "Keşanlı Ali Destanı" oyununda "Zilha" rolüne hayat vermiştir.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, Akalay birçok reklam filminde de yer almış ve çeşitli markaların yüzü olmuştur. Ayrıca birçok ödül ve adaylık da bulunmaktadır. Son olarak, 2022 yılından itibaren Netflix'in "Kuş Uçuşu" dizisinde "Lale Kıran" karakterini canlandırmaktadır. Ayrıca Netflix'te yayımlanan "Mezarlık" adlı film serisinde de "Önem Özülkü" karakterini canlandırmıştır. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.