Takip Et
  • 22 Mayıs 2024, Çarşamba 10:48

Kurtuluş'ta jeotermal için ÇED süreci başladı

Kurtuluş'ta jeotermal için ÇED süreci başladı

Aydın'ın Kuyucak ilçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan jeotermal kaynak arama sondaj faaliyetleri için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın internet sitesinde 21 Mayıs 2024 tarihinde yapılan duyuruya göre, Kocaer Enerji A.Ş. tarafından yürütülmesi planlanan iki ayrı proje için ÇED süreci resmen başladı.

İlk proje, Kurtuluş Mahallesi 1651 nolu parsel mevkiinde gerçekleştirilecek olan "Kocaer JES Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Faaliyeti-KCH 4" projesi. Bu projeye ilişkin olarak Aydın Valiliği'ne sunulan Proje Tanıtım Dosyası (P.T.D.), Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi kapsamında incelendi ve ÇED süreci başlatıldı.

İkinci proje ise yine aynı mahallede 2380 nolu parsel mevkiinde yapılacak "Kocaer JES Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Faaliyeti-KCH 5" projesi. Bu projeye ilişkin Proje Tanıtım Dosyası da aynı yönetmelik maddesi doğrultusunda incelenerek ÇED süreci başladı.

Her iki proje için de ÇED sürecinin başladığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın internet sitesinden kamuoyuna ve ilgililere duyuruldu. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.