Takip Et
  • 26 Temmuz 2024, Cuma 09:11

Aydın'da 41 düzensiz göçmeni kurtardı

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen iki ayrı olayda, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından toplam 41 düzensiz göçmen kurtarıldı. Göçmenlerin, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itildiği belirtildi.

Alınan ilk ihbarda, Kuşadası açıklarında bir can salı içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisi alındı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-21), Yunanistan tarafından geri itilen can salı içerisindeki 8 düzensiz göçmen ile 11 çocuğu kurtardı.

Günün ilerleyen saatlerinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ikinci bir ihbar ulaştı. Yapılan ihbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri tekrar bölgeye sevk edildi. Bu kez bir lastik bot içerisinde başka bir grup düzensiz göçmenin olduğu bildirildi. Sahil Güvenlik Botu (TCSG-21), Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 9 düzensiz göçmen ve 13 çocuğu daha kurtardı.

Kurtarılan toplam 41 kişi, sağlık kontrollerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.