Takip Et

Aydınlı üretici: Bayramda da çalışmak zorundayız

Aydın'ın Köşk ilçesinde incir üreticiliği yapan 45 yaşındaki İsmail Açıkgöz, "incir üretiminin olmazsa olmazı ilek dönemimiz başladı. Bunun zamanı geçmemesi için Kurban Bayramı'nda da çalışmak zorundayız" dedi.

Aydın ihracat ürünlerinin başında gelen ve ihracat gelir kalemleri arasında ilk sırada yer alan incir üretiminde sezon başladı.

Köşk'ün Iladağ Mahallesi'nden İsmail Açıkgöz, kendi ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Köşk, Sultanhisar ve Efeler ilçelerinin farklı mahallelerinde kendisine ait yaklaşık 3 bin incir ağacı bulunduğunu ifade eden Açıkgöz, "Meyveler arasında çiçek açmadan üreyen tek mahsul, incir. İncir ileklerdeki sineklerin erkek incirden dişi incirlere dölleme yolu ile verim elde edilir. Şuanda da bu ilek asma dönemimiz başladı. Biz 5 kişilik bir aile olarak bunu yapmak zorundayız ve Kurban Bayramı'nda da çalışmak zorundayız' diye konuştu.

İncir ağaçlarına tek tek ipe dizdikleri ilekleri astıklarını söyleyen İsmail Açıkgöz, "incir ağaçlarına asmak zorunda olduğumuz ve bu işlemi her ağaç için en 3 kez.yaptığız ilekleri, kilosu 100 ile 150 lira arasında alıyoruz. İlekler asıldıktan 40 gün sonra da incir olgunlaşmaya başlıyor. Bu sene aşırı sıcaklar nedeniyle Ağustos'un ilk haftası ürünler olgunlaşmaya başlar. Bu ürünü elde.edebilmemiz için biz ilekleri bu günlerde asmak zorundayız. Ayrıca, bu yıl kara sinek ve kara sinek popülasyonu çok fazla ve birde bu sinek türleri ile mücadele ediyoruz. Çocuk büyütür gibi mahsulümüzü yetiştirip, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.