Takip Et

Yaşamak için çok direndi… Aydınlı 25 yaşındaki Perihan’dan acı haber

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Perihan Şişman, yakalandığı Ensefarit (Beyin İltihabı) hastalığına yenik düştü.

FOTOĞRRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yaklaşık bir ay önce mide bulantısı ve baş ağrısı sebebiyle hastane hastane dolaşan Dilek Şişman, kızına hiçbir hastanede şifa bulamadı.

Dilek Şişman, kızını mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüğünü, 15 gün boyunca hastane hastane dolaştığını söyledi.

"HİÇBİR ŞEYİ YOK DEYİP GÖNDERDİLER"

Hiçbir hastanede sonuç alamadığını anlatan Dilek Şişman, “22 Aralık Cuma günü kızım midesinin bulandığını ve başının ağrıdığını söyleyince hastaneye gittik. Atatürk Devlet Hastanesi aciline gittik. Doktorlar Vertigo teşhisi koydu. Eve döndük, iki gün sonra kızım baygınlık geçirince Aydın Devlet Hastanesi’ne gittik Emar ve tomografi çektiler. Hiçbir şeyi yok deyip bizi gönderdiler. Hatta kızımı psikiyatriye yönlendirdiler. Hemen ertesi gün yine Devlet Hastanesi’nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne götürdüm. Oradaki doktor kızımın Nöroloji’ye gitmesi gerektiğini söyledi. Atatürk Devlet Hastanesi’nde Nöroloji Servisin’de bir doktora götürdüm. O doktor kızımın bir şeyi olmadığını söyledi. Psikolojik olduğunu söyledi. Mide bulantısı ve Vertigo için ilaç yazdı. Benim çocuğumun baş ağrısı geçmedi. Belki iyileşir diye eve getirdim. Sürekli uyku halindeydi. Akşamüzeri Adnan Menderes Hastanesi aciline gittik. Bir serum bile takmadan bizi geri gönderdiler. Ertesi gün yine İncirliova’daki aile hekimliğine gittik. Yine sonuç alamadık. Kızım fenalaşınca 27 Aralık günü Devlet Hastanesi aciline gittik. İlaç yazdılar eve geri geldik. Özel bir hastanede beyin cerrahına gittik. Oradaki doktor da bizi Nöroloji servisine yönlendirdi. ADÜ’de önerdiği bir doktora gittik. Çocuğumun hastalığını anlattım. Kızım tuvaletini tutamamaya başladı. Hastaneye yatışı yapıldı. Ensefalit (Beyin iltihabı) ‘ten şüphelendiklerini söylediler. Tahlilleri çıkmadan tedavisine başlandı. Belden sıvı alındı. Negatif çıktı. Bir daha aldılar. Detay Laboratuvarına gönderdiler. Kızımın bilinci kapalıydı. Yoğun bakıma aldılar. Kızımın hastalığı kesin olarak Ensefalit çıktı. Beyninde iltihap olduğunu söylediler. Kızım hastanede beş gün yaşayabildi. Gece ikide kızımın fenalaştığını, ilaçlara tepki vermediğini ve kalbinin durduğunu söylediler bana” dedi.

“HASTANE HASTANE DOLAŞTIM”

Kızının hiçbir hastalığının bulunmadığını söyleyen anne Şişman, “Benim kızımın hiçbir hastalığı yoktu. Sadece küçükken astım bronşiti vardı. Ben şeker hastasıyım, tansiyon hastasıyım kalbimde iki tane stent var, trombosit hastasıyım. Bu hastalıklarımın bir tanesi bile çocuğumda yoktu. Benim 25 yaşındaki kızım 15 günde öldü. 11 gün önce toprağa verdim. O kadar doktorlara götürdüm. Benim kızım neden kurtulamadı?” ifadelerini kullandı.

“ENSEFARİT HASTALIĞI 13 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞU DA HAYATTAN KOPARDI”

Çine’de aynı hastalıktan 13 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini dile getiren Şişman, “Benim çocuğumun ölümünde dört gün sonra, Çine’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuk da aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Ensefarit hastalığı nasıl bir hastalık? Bunun bir çaresi yok mu? Ölen çocuğun iki kardeşini Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdılar. Yaşıyorlar mı bilmiyorum. İncirliova Acarlar’da 6 yaşındaki bir çocuk da aynı hastalıktan vefat etti. Benim kızımın başı ağrıyordu. Bunun sebebini bulamadılar” dedi.

“BENİM KIZIM 25 YAŞINDAYDI”

Acılı anne, “Ben 25 yaşındaki gencecik kızımı 15 günde kaybettim bu sinsi hastalık yüzünden. Doktoru Ensefarit hastalığının tanınmasının zor olduğunu söyledi. Hastane hastane dolaştım. Benim en büyük isteğim bu hastalığa bir çare bulunsun. Aydın’da da bu hastalık artmaya başladı. Acil’deki doktorlar lütfen gelen hastalara güzel baksın” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.