
Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldüren Hasan Savaş’ın ‘eşi kasten öldürme’ suçundan yargılandığı Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar verildi.
Olay 28 Aralık 2023 tarihinde Aydın’ın İncirliova İlçesi Acarlar Mahallesinde meydana geldi. Pazarcı ve 2 çocuk sahibi olan 7 yıllık evli karı koca Hasan Savaş ile Gülbeyaz Savaş arasında evde bulundukları sırada çıkan tartışmada Gülbeyaz Savaş bıçaklanarak hayatını kaybetti. Hasan Savaş’ı dışarıda arkadaşlarıyla birlikte alkol içtiği esnada arayan Gülbeyaz Savaş, Hasan Savaş’a eve gelmesini söyledi. Hasan savaş eve giderek Gülbeyaz Savaş’a akşam için ne yemeği yaptığını sordu. Eşinin ne yemeği olduğunu söylemesi üzerine ‘daha dün yedik onu yine mi yiyeceğiz’ şeklinde konuşan Hasan Savaş ile eşi Gülbeyaz Savaş arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Hasan Savaş’tan boşanmak istediğini dile getiren Gülbeyaz Savaş’ın tartışması büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Aralarında yaşanan arbede sonucu Hasan Savaş’ın Gülbeyaz Savaş’ı önce sopa ile darp ettiği sonra da 2 kere bıçakladığı Adli Tıp Raporuyla da sabitlendi.
Akli dengesinin tam olmadığı yönünde iddiaları bulunan Hasan Savaş’ın Adli Tıp’tan gelen raporunda akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi. İlk ifadesinde eşinin kendisini bıçakladığını söyleyen Hasan Savaş, daha sonra olayın arbede anında gerçekleştiğini ifade etti.
Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Aile ve Politikalar Bakanlığı da katıldı. Mahkemede Hasan Savaş ve kardeşi dinlendi. Eşinin vücudunda tespit edilen darp izlerinin olaydan bir gün önce düşmesi sebebiyle meydana geldiğini ve bu düşmenin kardeşinin beyanları ile de kanıtlandığını ifade eden Hasan Savaş, “Söylenenlere katılmıyorum. Kullandığım ilaçlar var. Alınan Adli Rapor doğru değil. Ben bu olayı kasten gerçekleştirmedim. Boğuşma sırasında oldu. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim” dedi.
Tanık olarak dinlenen Hasan Savaş’ın kardeşi B.S. mahkemedeki ifadesinde, “Biz bu olaydan 1 gün önce pazardan geldik. Arabadan eşyaları indirirken ablamın ayağına şalvar takıldı, önce arabaya çarptı sonra düştü. Düşünce belini incitti. Abimle birlikte ablamı içeriye taşıdık. Olay anına dair bir görgüm yok. Daha önce de kavga ettiklerine abimin ablamı dövdüğüne şahit olmadım” dedi.
Mahkeme, Hasan Savaş’ı ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. (SELİNAY MUTLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.