Takip Et
  • 19 Temmuz 2024, Cuma 09:37

Aydın'da tehlikeli sıcaklık: Dışarı çıkmayın!

Aydın için yapılan son hava tahmin raporlarında hafta sonuna dikkat çekildi. Sıcaklıkların ortalamanın 8-9 derece üstünde seyredeceği belirtilirken, vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan son hava tahmin raporlarına göre, hafta başından itibaren Aydın'da sıcaklıkların mevsim normallerinin 8-9 derece üzerine çıkması bekleniyor. Hafta sonu sıcaklığın 44 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Aydın Valiliği, kentte yaşayanlar için özel bir uyarı yaptı. MGM'nin yayınladığı hava tahmin raporlarında, Aydın ili için yüksek sıcaklık uyarısı verildi. Kent genelinde özellikle kalp hastası vatandaşlara mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Güneşin en dik konumda olduğu öğle saatlerinde ise tüm vatandaşlara "Dışarı çıkmayın" uyarısı yapıldı. Kentte son yılların en sıcak günlerinden birisinin yaşanması bekleniyor.

Hafta Sonu Sıcaklık Tahminleri

19 Temmuz Perşembe: 43°C

20 Temmuz Cuma: 43°C

21 Temmuz Cumartesi: 41°C

22 Temmuz Pazar: 41°C

23 Temmuz Pazartesi: 40°C

Yetkililer, vatandaşları aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları, bol su tüketmeleri ve serin yerlerde kalmaları konusunda uyardı. Özellikle öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak ve açık alanlarda uzun süre kalmaktan kaçınmak hayati önem taşıyor. (DUYGU DİLEK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.