Takip Et
  • 25 Temmuz 2024, Perşembe 16:00

“En fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla prim borcu olan belediyelerin tamamının CHP’li olduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu durumun yerel seçimler öncesinde de böyle olduğunu belirterek, CHP’li bazı yetkililerin yanlış bilgilerini düzeltmek gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya toplam 96 milyar TL prim borcu bulunduğunu ve bu borçların yüzde 67,7’sinin CHP’li belediyelere ait olduğunu ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyar 751 milyon TL ile en fazla borca sahip olduğunu belirten Işıkhan, belediyenin 2019’da AK Parti’den devralındığında borcunun 225 milyon TL olduğunu ve bugün itibarıyla borcun 25,5 katına çıktığını söyledi.

Bakan Işıkhan, CHP’li belediye başkanlarına emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleri çağrısında bulundu. Işıkhan, meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil, veriler ve rakamlar üzerinden paylaşmanın önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan’ın açıkladığı verilere göre, SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye şöyle sıralandı:

Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5,7 milyar TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi: 5,3 milyar TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3,3 milyar TL

Adana Büyükşehir Belediyesi: 3 milyar TL

Şişli İlçe Belediyesi: 1,8 milyar TL (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.