Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın 'Madran Canavarı'nı konuşuyor

23 Nisan 2024, Salı 11:39
Son güncelleme: 23 Nisan 2024, Salı 11:50

     


Aydın'ın Bozdoğan ve Yenipazar ilçelerine bağlı, Madran Dağı'ndaki kırsal mahallelerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara zarar veren Madran Canavarı, Aydın'ın en önemli gündem konularından biri haline geldi.

MADRAN CANAVARI İÇİN TIKLAYIN

DENGE'nin gündeme getirdiği Madran Canavarı ile ilgili vatandaşlardan da çok sayıda yorum geldi. Bazı vatandaşlar, Madran Canavarı ile baş edemedikleri için keçi sürülerini satmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Aydınlı vatandaşların, DENGE'nin sosyal medya hesabındaki Madran Canavarı ile ilgili habere yaptığı yorumlardan bazıları şöyle:

"Bir an önce bunların avlanması lazım"

"Doğada her canlının bir görevi var. Canavar dediğiniz de aç bir canlı sonuçta"

"Milli Park'ın işi yok. Bakamadığını getiriyor ķöyün arasına bırakıyor. Koyun keçi yenmiş umurunda mı adamın...."

"Bunlar bizim kankiler, her gün çalıştığımız yere kadar geliyorlar"

"Bizim bile bir sürü keçimizi telef ettiler, artık bakamıyoruz, akşam dışarıda kalan bulunmuyor, yiyorlar. Satmak durumda kaldık sürüyü. Artık bundan sonra eti bulup yiyemiyeceğiz, paramızla bile alamayacağız. Yazık insanlara."

"Avcı arkadaşlar acilen bu lanetleri vurmalı. Bugün bizim arkadaşınkini parçaladılar. 10 gün arayla iki tane danayı, aynı adamın. Kim ödeyecek bu adamın zararını?"

"Kangalın kralı gelse, bu alfa kurdunun 500 metre yanına yaklaşamaz. Ona göre tedbir alın."

"Doğal dengeyi sağlamak için bunlar şart fakat bunların yemesi için de geyik, antilop, bufalo da salsınlar madem"

"Bunları Milli Park bıraktı, köylülerin malına zarar versin diye. Bunlar domuz avı değil evcil hayvan avı yapıyorlar ve insandan da kaçmıyor. Bunlar 2 adet çizgili sırtlan"

"Her gün belli bir yere yemek mi koysanız acaba? Açlıktan yani. Canavar demek zorunda kalmazsınız"

"Onlar her gün taze et yerler, bıraktıkları leşi bile yemezler, günlük keçi ve koyun yer"

"Bazı geri zekalılar da bu hayvanları öldürmek için zehir atıyor dağlara ama bu hayvanlar onlardan daha akıllı, o zehri koklamıyorlar bile..."

"Domuz avcılığını yasaklayıp sonra kurt getirdiler, o da kolayını buldu sürülere sardı. Doğal düşmanı da yok, çoğalıyorlar. Bir işi de doğru yapsak zaten. Çok karışıyoruz doğanın işine"

"Domuzla mücadele için bırakılmıştı bu canavarlar ama düşünüldüğü gibi olmadı, domuz hızla üremeye devam ediyor, olan köylünün mısırına, koyununa, keçisine oluyor. Domuz avı serbest bırakılsın"

"Olması gereken bu. Cahil, salak kesim avladı zamanında. Doğa popülasyonuna karışmayacaksın." (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler