Takip Et

Adil Yaşam Derneği af yolunda ilerliyor

Adil yargılanmamış adli mahkumlara genel af için uzun yıllardır her platformda mücadele yürüten Adil Yaşam Derneği, af yolunda ilerlemeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Ankara'ya yola çıkan dernek yöneticileri, gün boyu gerçekleştirecekleri ziyaretlerle, genel af taleplerinin gerekçelerini anlatacak.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, Başkan Yardımcısı Aylin Balcı ile dernek yöneticileri Neslihan Uğurlu ve Ümit Arpa sabah saatlerinde İstanbul'dan yola çıkarak geldikleri Ankara'da, TBMM, Adalet Bakanlığı ve siyasi partilerin genel merkezlerini ziyaret ederek, adli mahkumlar için genel af taleplerini ve gerekçelerini ilgililere bir kez daha doğrudan anlatacak.

Dernek Başkanı Çavuşoğlu, "Adli mahkumlara genel af için bıkmadan, usanmadan, en ufak bir yılgınlık göstermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cezaevlerindeki insanlarımızın dörtte üçü adil yargılanmadı. Adil yargılama hak ihlalleri yüzde 77 oranında. Bunu da biz değil, bizzat Anayasa Mahkemesi Başkanı söylüyor. Böyle bir durumda genel af kaçınılmazdır. Biz de bugün Ankara'da devlet yetkililerine ve yasa koyucu siyasetçilerimize bunu bir kez daha anlatacağız. Adil Yaşam Derneği gönüllüleri de eş zamanlı olarak 81 ilde siyasi partilerimize ziyaretlerini sürdürerek taleplerimizi iletecek. Sosyal medyada da her zaman olduğu gibi etkin bir şekilde adli mahkumlar için genel af taleplerimizi yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz" dedi. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.