Takip Et
  • 8 Şubat 2025, Cumartesi 09:34

“Dirençli kentler inşa etmeliyiz"

Fatsa Belediyesi, REMEDY ve İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı (CCAGP) işbirliğiyle, doğal afetlere ve iklim değişikliğine karşı dirençliliği artırmayı amaçlayan önemli bir eğitim programı düzenledi. Programa katılan Adnan Menderes Üniversitesi Çevre Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, çevresel sürdürülebilirlik ve afet yönetimi konularında kritik açıklamalarda bulundu.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ CİDDİ BİR TEHDİT”

Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, eğitimde yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin giderek artan bir tehdit olduğunu vurgulayarak, "Toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve dirençliliğinin artırılması, çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Yerel yönetimlerin bu konuda daha etkin çalışmalara imza atması gerekiyor" dedi.

BİLİMSEL KATKILAR VE UZMAN GÖRÜŞLERİ

Eğitime birçok akademisyen katkı sundu. Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, çevresel sağlık etkilerine dikkat çekerken, Prof. Dr. Merih Aydınalp Köksal sürdürülebilir şehircilik ve altyapı planlaması üzerine konuştu. Dr. Kıvanç Okalp ve Dr. Sinem Çetinkaya ise afet yönetimi ve risk azaltma konularında teknik bilgiler paylaştı.

"DİRENÇLİ KENTLER İNŞA ETMELİYİZ"

Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, şehirlerin afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Dirençli kentler inşa etmek için eğitim ve farkındalık çalışmaları artırılmalı. Bilimsel veriler ışığında politika geliştirmek kaçınılmaz bir gereklilik" ifadelerini kullandı.

Bu eğitim programı, yerel yönetimler ve akademisyenler arasındaki iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyarken, toplumsal bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği mesajını verdi. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.