
Aydın'ın Germencik İlçesinde, mezarlıkta uyuşturucu ticareti yaparken suçüstü yakalanan A.K.’nin uyuşturucu ticareti yapma suçundan Aydın 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında karar verildi.
Olay, Germencik Mezarlığında meydana geldi. Germencik’te esnaflık yapan A.K. isimli şahıs, mezarlıkta A.T.’ye uyuşturucu madde verirken yakalandı. A.K. hakkında uyuşturucu ticareti yapmaktan dava açıldı.
Aydın 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada A.K., olaydan kısa bir süre önce kardeşini kaybettiğini ve olay günü mezarlığa kardeşini ziyarete gittiğini ifade etmiş, o esnada arkadaşı A.T.’nin yoldan geçerken kendisini mezarlıkta dua ederken gördüğünü ve onun da kardeşine dua etmek için yanına uğradığını belirtmişti. Olay günü sanık A.K. ve A.T.’yi uyuşturucu alışverişi yaptıkları esnada mezarlıkta suçüstü yakalayan polis H.Ö.Ş. tanık olarak dinlenmiş ve A.K.’nin mezarlık civarında uyuşturucu sattığına dair birçok kez duyum aldıklarını olay günü yine mezarlık etrafında şahıslar olduğunu duyunca olay yerine gittiklerini A.T., A.K.’nin ona uzattığı şeyi kendileri görünce yere attığını ve A.K.’nin olay yerinden motorla kaçtığını ifade etmişti.
Mahkeme, sanık A.K. hakkında kesin ve şüpheden uzak somut delil bulunmaması sebebiyle beraat kararı verdi. (SELİNAY MUTLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.