Takip Et

O borçlara af geliyor

Son günlerde gündemi meşgul eden 80 maddelik yeni Torba Yasa teklifi, birçok önemli düzenlemeyi içeriyor.

Uzun süredir milyonlarca vatandaşın beklediği yeni Torba Yasa teklifi özellikle GSS prim borçlarına düzenleme ile dikkat çekiyor.

Son günlerde gündemi meşgul eden 80 maddelik yeni Torba Yasa teklifi, birçok önemli düzenlemeyi içeriyor.

Bu düzenlemelerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik. İşte, GSS prim borçlularını ilgilendiren detaylar:

GSS Prim Borçlarına Yönelik Af Düzenlemesi

Yeni torba yasa teklifinin 54. maddesi, GSS prim borçlularını kapsayan önemli bir af düzenlemesini içeriyor. Bu düzenleme ile GSS prim borçlarına af gelmesi bekleniyor.

Kimler Yararlanabilecek?

Aftan yararlanabilecek olanlar, 1 Ocak 2014 tarihinden önceki döneme ait GSS prim borcu olan vatandaşlardır. Yani, bu tarihten önceki dönemde GSS prim borcu birikenler, düzenlemeden faydalanabilecekler.

Af Kapsamı

Aftan yararlanan bireyler, ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri, gecikme cezası ve gecikme zammının tamamından vazgeçilmesinden faydalanacaklar.

GSS Prim Ücretleri

GSS prim ücretleri asgari ücret üzerinden belirleniyor. Bu yıl sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık ise 4 bin 802 lira. 2024 yılında asgari ücrete yapılacak artış oranında GSS primleri de artacak.

Afın Yürürlüğe Girmesi

Yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi durumunda Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşacak. Bu sürecin ardından borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor. Yani, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşlar, GSS prim borçlarından kurtulacaklar. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.