Takip Et

Ege Denizi’nde 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 27 düzensiz göçmenden 8’inin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme Karaada üzerinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu, bölgede bulunan balıkçı teknesi tarafından 1 düzensiz göçmenin denizden alındığı ve denizde daha fazla göçmenin olabileceği ihbarının alınması üzerine harekete geçti. Olay mahalline 4 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-30, TCSG-912, KB-38, KB-4309), 1 Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-507) ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi (DEGAK-06) sevk edildi.

Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, ada üzerinden 18 ve bölgedeki balıkçı teknesinden 1 düzensiz göçmen olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. Ancak, 8 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Göçmenlerin ilk ifadelerine göre, Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına yakın bir mevkide can salı içerisinde sürüklenmeye terk edildikleri ve can salının kayalıklara çarparak batması üzerine kendi imkânlarıyla Karaada'ya çıktıkları öğrenildi. Can salında toplam 27 düzensiz göçmen bulunduğu bilgisinin alınması üzerine başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonlandırıldı.

Olayla ilgili olarak Çeşme Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli işlem başlatıldığı ifade edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.