Takip Et
  • 22 Temmuz 2024, Pazartesi 15:35

Aydınlı Kuzey’den duygulandıran davranış

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Kuzey Kocatepe, sünnet kıyafetinin ihtiyaç sahibine ulaşması için mahalle muhtarlığına bağışladı.

Efeler’in Fatih Mahallesi’nde yaşayan ve Mustafa Kiriş 7. Sınıf öğrencisi Kuzey Kocatepe, örnek bir davranış ile ailesini ve mahalle muhtarını adeta duygulandırdı.

2 yıl önce kendisi için düzenlenen sünnet töreninde giydiği kıyafeti ihtiyaç sahibi bir başkasına ulaşmasını isteyen Kuzey, anne ve babasına kıyafetini bağışlamak istediğini söyledi. Anne Pınar ve babası Şevki Kocatepe, oğullarının bu fikri ile duygulandıklarını belirtti. Baba Şevki Kocatepe, “Biri kız 2 çocuk sahibiyiz. Çocuklarımıza iyi örnek olmaya çalışıyoruz. Kullanmadıkları kıyafet ve diğer eşyalarını ihtiyaç sahiplerine birlikte ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat sünnet kıyafetinin bağışlanabileceğini oğlumuzun düşünmüş olması bizleri gerçekten çok etkiledi” diye konuştu.

Aynı zamanda boks kurslarına da gittiği öğrenilen Kuzey Kocatepe, Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu’na götürdüğü sünnet kıyafetini teslim etti. Muhtar Taşçıoğlu, Kuzey’in bu davranışı ile çok mutlu olduğunu belirtirken, “Mahallemizde iyilikler yarışsın diye örnek uygulamaları yıllardır sürdürmekteyiz. Çünkü buna çok fazla ihtiyacımız var. Mahalle sakinlerimin duyarlı davranışları ile çok sayıda mağduriyeti gidermeye çalışıyoruz. Fakat Kuzey’in sünnet kıyafetini ihtiyaç sahibi bir aileye bağışlamak istemesi, beni gerçekten çok duygulandırdı. Kıyafeti kendisinden teslim aldım ve onun bu örnek davranışı için kutluyorum” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.