Takip Et
  • 19 Temmuz 2024, Cuma 13:14

“Elektrik trafosunun yanması mı bekleniyor?”

Aydın’ın Efeler ilçesinde elektrik trafosu çevresindeki boş alana bırakılan atıkların büyük tehlike oluşturduğunu dikkat çeken çevre sakinleri, “Elektrik trafosunun yanması mı bekleniyor” dedi.

Efeler 1. Sanayi Sitesi Orta Mahalle 239 Sokak içerisindeki boş alana, yaklaşık 25 gün önce büyük bölümü yanıcı atık bırakıldı. Sokakta bulunan esnaflar, atıkların gece bırakıldığını ve bir sabah geldiklerinde çöp yığını ile karşılaştıklarını belirtti.

Çöp konteynırı yanına bırakılan atıkların büyük bölümünün ahşap ve süngerden oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, “Yaklaşık 25 gün önce bir sabah bu manzara ile karşılaştık. O günden buyana belediye ekipleri gelip çöp konteynırını boşaltıyor ama bu atıkları dokunmuyorlar. Temizlik görevlileri bizden kimin bıraktığını tespit etmemizi istiyor. Bırakan kişi veya kişileri görsek zaten biz müsaade etmeyiz. Malum şu günlerde aşırı sıcaklarla da mücadele ediyoruz. Akşam saatlerinde burada esnaflar kapalı oluyor. İçerisinde büyük bölümü yanıcı olan bu atıklar tutuşursa zararı büyük olur. Bu atıkların alınması için elektrik trafosunun yanması mı bekleniyor?” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.