Takip Et

Madran Canavarı Efeler'e yaklaşıyor

Aydınlı hayvan üreticilerinin kabusu haline gelen ve yüzlerce hayvanı telef eden ve Madran Canavarı olarak tabir edilen kurt türleri, Efeler ilçesine yaklaştı. Kurtlar, son olarak 15 küçükbaş hayvanı telef etti.

Aydın’ın Bozdoğan, Çine ve Yenipazar ilçelerinde çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanı telef eden Madran Canavarı, adeta katliama devam ediyor. Hayvan üreticileri, doğaya bırakıldığını iddia ettikleri kurt türlerinin toplanmasını talep etti.

“YAZIK DEĞİL Mİ BU İNSANLARA?”

Yağcılar Mahallesi’nde 15 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ve 5’inin de yaralı olarak kurtulduğunu belirten Muhtar Veli Atanır, “Mahalle halkımızın geçim kaynaklarının başında mera hayvancılığı geliyor. Son 2-3 yıl öncesine kadar mahallemizde bu sorun yoktu. Bu kurt türleri bu bölgeye bırakıldığını düşünüyoruz. Kırmızı et fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu dönemde yazık değil mi bu insanlara. Yetkililerimiz bu soruna çözüm üretsin” dedi.

“BU KURTLARI TOPLASINLAR”

Mahallelerinde 6 ay önce yaklaşık 30 büyükbaş hayvanın telef olduğunu da hatırlatan hayvan üreticisi Mehmet Aktaş, “Yağcılar Mahallesi'nde mera hayvancılığı yapmaktayız. işimiz hayvan üreticiliği, büyük ve küçükbaş olmak üzere. Yaklaşık 6 ay önce kurt geldi mahalle halkı olarak 20-30 baş hayvanımız telef oldu. Bugün ise, 15 küçükbaş hayvanımız telef oldu, 5 tane de yaralı hayvanımız var. Yaralı koyunlarımızın bazılarının durumu ağır. Bu soruna Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Bu kurtları bizim bölgeden toplasınlar, koruma altına alsınlar. Biz üreticilere bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerimizden. Hayvan üreticileri olarak bunu talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.