Takip Et
  • 26 Temmuz 2024, Cuma 11:58

Aydın’da kapsamlı bilgilendirme yaptılar

Aydın’ın Didim ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli, turizm sezonu nedeniyle artan nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, bölgede kapsamlı bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, umuma açık alanlarda vatandaşlara, kamp alanları dışında kamp yapmanın, mangal yakmanın ve 31 Ekim 2024 tarihine kadar ormanlık alanlara girmenin yasak olduğunu hatırlattı. Yapılan kontrollerde ormanlık alanlarda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı belirtildi. Ekipler, yasak olmayan alanlarda ise sigara izmaritleri ve cam atıklar gibi yangına sebebiyet verebilecek unsurlar konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın bir vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.

Ayrıca, bilgilendirme çalışmaları kapsamında vatandaşlara Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi ve uygulamanın telefonlara yüklenmesine yardımcı olundu. "Kadına El Kalkamaz" ve "Her Şey Elimizde" mottolarıyla hazırlanan broşürler dağıtılarak ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı. Çocuklara ise jandarma boyama kitapları dağıtılarak hem eğitici hem de eğlenceli bir aktivite sunuldu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.