Takip Et

Madran Canavarı son mesaisini Karanfiller’de yaptı

Aydın'da hayvan üreticilerinin korkulu rüyası haline gelen ve "Madran Canavarı" olarak adlandırılan kurt türleri, son saldırısını Çine'nin Karanfiller Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Bölgede uzun süredir görülen kurtlar, Aydın'ın Madran Yaylası bölgesinde, Bozdoğan ve Yenipazar ilçelerinden başlayarak Çine ve Efeler’e bağlı Yağcılar Mahallesi'nde hayvanları hedef almıştı.Son olarak, Karanfiller Mahallesi’nde bir üreticiye ait buzağının telef olmasıyla kurt saldırıları yeniden gündeme geldi.

Karanfiller Mahalle Muhtarı İdris Şen, bu yıl Madran Canavarı’nın çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanı telef ettiğini belirtti. Muhtar Şen, “Çevre mahallelerimiz ve ilçelerimizde çok sayıda hayvan bu kurt türü yüzünden telef oldu. Daha önce bizim mahallemizde de 3 hayvan telef olmuştu. Bu olaylar nedeniyle üreticilerimiz oldukça tedirgin durumdalar. Son olarak mahallemizden Adem Özen’e ait 1 adet buzağı, kurtlar tarafından parçalanmış vaziyette bulundu. Yetkililerden hayvanlarımıza zarar veren bu kurt sorununa çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.

Üreticiler, yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını talep ederken, yaşanan olaylar nedeniyle hayvan sahipleri arasında endişe artıyor. Bölgedeki hayvan yetiştiricileri, kurtların etkili bir şekilde kontrol altına alınmasını istiyor. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.