Takip Et

Adliye önünde gazetecilere saldırı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu operasyonu sonrasında, zanlıların adliyeye sevki sırasında Demirören Haber Ajansı muhabiri Burhan Ceyhan, MANŞET Gazetesi muhabiri Melek Fırat, Hedef Gazetesi muhabiri Abdurrahman Fırat ve İhlas Haber Ajansı muhabiri Murat Uçkaç zanlıların yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.

Saldırının ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler Aydın Adliyesi önünde bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

‘‘MESLEKTAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ ZANLILARIN GÜVENLİĞİ KADAR ÖNEMLİDİR’’

Yönetim Kurulu adına konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Murat Tan ''Bugün Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu operasyonu sonrasında, zanlıların Aydın Adliyesi’ne sevki esnasında meslektaşlarımız Burhan Ceyhan, Melek Fırat, Abdurrahman Fırat ile Murat Uçkaç, zanlıların yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır.

Saldırı sonucunda arkadaşlarımız Efeler Polis Merkezi’ne giderek saldırganlardan şikayetçi olmuşlardır. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Unutulmamalıdır ki meslektaşlarımız, anayasal güvence altında olan toplumun haber ve bilgi alma özgürlüğü adına kamu menfaati odaklı işlerini yaparken bu saldırıya uğramıştır.

Buradan bir sözümüz de güvenlik güçlerinedir; Zanlılar ve yakınlarının güvenliği kadar meslektaşlarımızın can güvenliği de önemlidir. Bu noktada adli ve asayiş haberlerine ilişkin mesleğimizi icra ederken güvenlik tedbirleri de ihmal edilmemelidir.

Bu menfur saldırıyı Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak tekraren kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Umarız ki bir daha bu tür üzücü olaylar yaşanmaz. '' ifadeleriyle saldırıyı lanetledi.

‘‘BASINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ’’

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, ‘’Demokrasimizin sesi olan gazetecilerimizin her zaman yanındayız.’’ diyerek saldırıyı kınadı. Alıcık, kınama mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘‘Basına saldırı kabul dilemez. Güzelhisar Aydın Kentimiz adliyesi önünde gazeteci arkadaşlarımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır. (05.02.1924, İzmir) sözü hedefinde Aydın kentimizde ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirmeye çalışan kıymetli basın mensubu kardeşlerime geçmiş olsun diyor; bu tip üzücü olayların basın çalışanlarımızın özgür çalışmalarına engel olamayacağını da belirtmek istiyorum. Aydın Kentimizin, demokrasimizin, sesi olan gazetecilerimizin her zaman yanında ve yakınındayız. Konunun takipçisi olacağız. Tekrar yaşanmaması dileklerimle tüm gazeteci arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’

Eski Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü ve 28. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Umut Tuncer de sosyal medya hesabından yayımladığı kınama mesajında ‘’Bugün Aydın Adliyesi girişinde uyuşturucu satıcılarının yakınları Aydın basınına saldırdı. Manşet Aydın Gazetesi muhabiri Melek Fırat, DHA muhabiri Burhan Ceyhan, İHA muhabiri Murat Uçkaç ve Hedef Gazetesi muhabiri Abdurrahman Fırat'ı hedef alan saldırıda gazetecilerimiz hafif şekilde yaralandı. Zorlu koşullarında görevlerini ifa etmek için fedakârca bir gayret ortaya koyan basın mensuplarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum.’’ ifadelerine yer verdi. (VOLKAN SAYIN) 

 

Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 8 kişi yakalandı

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.