Takip Et
  • 24 Temmuz 2024, Çarşamba 12:28

Aydın'da traktör sürücülerine "ROPS ve Reflektör" eğitimi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timleri, traktör sürücülerine yönelik düzenledikleri eğitimlerle güvenli traktör kullanımı konusunda farkındalığı artırmaya devam ediyor.

Son olarak Efeler ilçesi Baklaköy ve Kalfaköy ile Karpuzlu ilçesi Gölcük Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitimler, bölgedeki traktör sürücülerinden yoğun ilgi gördü. Toplamda 73 vatandaşın katıldığı eğitimlerde, traktör kazalarında yaşanabilecek devrilmeler ve bu devrilmelerin olumsuz sonuçlarından korunmayı amaçlayan ROPS (Rollover Protection System) sisteminin önemi anlatıldı. Ayrıca, gece ve gündüz görünürlüğünü artıran reflektör kullanımı ve güvenli traktör kullanımı hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim sonunda sürücülere el broşürleri dağıtılarak bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı.

Jandarma yetkilileri, bu tür eğitimlerin traktör kazalarının azaltılması ve sürücülerin güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Eğitim programlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği ve daha fazla sürücüye ulaşmayı hedefledikleri belirtildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.