Takip Et
  • 23 Temmuz 2024, Salı 12:08

Aydın’a gelen yabancı turistleri de uyardılar

Aydın’da aşırı sıcaklar nedeniyle alınan tedbirlere rağmen yangın felaketleri yaşanmaya devam ediyor. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, antik kentlere ziyaret için gelen yabancı turistleri de uyarılarda bulundu.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, UNESCO tarafından korunan Doğanbey Eski Rum Köyü ve Priene Antik Kenti'nde orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Söke ilçesinin sorumluluk sahasında gerçekleştirilen etkinlikte, yerli ve yabancı turistlere tercümanlar aracılığıyla geçmiş yıllarda yaşanan yangın felaketlerinin tekrarlanmaması için alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik kapsamında, ormanlık ve mesire alanlarında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Ayrıca, sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetleri de gerçekleştirildi. Etkinlikte, kültür tabiat varlıklarının korunması ve doğa sevgisi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarla bilgilendirici sohbetler edildi.

Jandarma ekipleri, bölgedeki sit alanlarında denetim ve kontrol faaliyetleri de yaparak, ziyaretçilerin çevreye duyarlı olmalarını sağladı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.