Takip Et

Aydın’da eski futbol sahası çöplük alanına dönüştü

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde uzun yıllar futbol sahası olarak kullanılan alan çöplüğe dönüştü. Çöplük alanda her gün yangın çıktığını söyleyen vatandaşlar, evlerinin ve hayvan çiftliklerinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Ovaeymir Mahallesi Aydın-Muğla Karayolu Efeler Hayvan Pazarı Kavşağı’nın yaklaşık 300 metre alt kısmında bulunan ve DSİ A1 Sulama Kanalı yanındaki eski futbol sahası, yenileneceği gerekçesi ile kapatıldı. Yaklaşık 6-7 yıldır kullanılmayan 10 dekardan büyük olan arazi, belediye ekiplerince ve vatandaşlar tarafından dökülen çöpler nedeniyle, mahalleyi tehdit etmeye başladı.

“EVİM TEHLİKE ALTINDA VE HER AN YANABİLİR”

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere Büyükşehir ve Efeler Belediyesi’nin bu duruma sessiz kaldığını belirten çevre sakinleri, çöplük alanında her gün meydana gelen yangınların kendilerini tehdit ettiği belirtti.

Aydın Valiliğini de göreve davet eden çevre sakinleri, burada bir facia yaşanmadan alanın temizlenmesini istedi. Doğal çöplük alanının hemen bitişiğinde ikamet ettiğini belirten Süleyman Solak, “Gerçekten burası çok berbat bir hale dönüştü. Evimiz her an için tehlike altında. Burada her gün yangın çıkıyor. Ovaeymir’in çevre mahallelerinden ve ilçe genelinde toplanan çöpleri buraya döküyorlar. Burada kokudan ve pislikten geçilmiyor. Belediye ekipleri başta olmak üzere şahıslar da getirip çöpleri buraya döküyor. Belediye ekipleri çöp döktüğü için vatandaşlar da getirip çöp ve molozları buraya döküyor. Belediyeye şikayetimizi ilettik ama sonuç alamadık, çünkü çöpü döken kendileri. Biz burada büyük tehlike altındayız. Geçtiğimiz gün burada çıkan yangın nedeniyle evimizin girişindeki ağaç tutuştu. Benim burada hayvan damım var, saman paketlerimiz ve diğer ot türleri var. Bunlar tutuşursa evim de yanabilir. Burada yetkililere rica ediyor, bu sorunumuza çözüm bulunsun. Bu çöp ve enkazları buradan kaldırmaları lazım. Burayı yeniden eski haline dönüştürmeleri gerekiyor” diye konuştu.

“TALEBİMİZ DİKKATE ALINMIYOR”

Defalarca ilettikleri şikayetin dikkate alınmadığını ve alanın hemen üst kısmında oturduğunu söyleyen Yunus Saçan, “Biz buradaki durumdan çok rahatsızız. Şehri hemen yanında bulunan alana çöp ve moloz döküyorlar. Burada önceki gön yangın çıktı ve arkadaşın çiftliğine sıçradı. Tüm Ovaeymir halkı olarak itfaiye ekipleri gelene kadar söndürmeye çalıştık. Yangın esnasından elektrik direği yandı ve oradan da ağaca sıçradı. Bir gün sonra da bizim tarafımızda çıkan nedeniyle bizim samanlık tutuştu. Ovaeymir halkı olarak biz bu durumdan şikayetçiyiz ve bir an önce buraya el konulması lazım. Burası Efeler Belediyesi’ne ait top sahasıydı ama artık bu hale getirildi. Biz şikayetimizi defalarca mahalle muhtarımıza ve belediyelere ilettik. Geliyorlar iş makinesi ile yol açıyorlar ve açılan o yoldan giren belediye ekipleri tekrar buraya çöp döküp gidiyorlar. Bizim buranın temizlenmesi ile ilgili talebimiz dikkate alınmıyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.