Takip Et
  • 17 Eylül 2024, Salı 11:25

Aydın’da 8 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Farklı tarihlerde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, sahte zeytinyağı ticareti yaptığı tespit edilen iki kişi suçüstü yakalandı.

Operasyon kapsamında, O.B. (20) isimli şüpheli, Van iline gönderilmek üzere bir seyahat firmasına ait otobüse sahte zeytinyağlarını otobüs şoförü H.Ç. ile birlikte yüklediği sırada yakalandı. Bir diğer şüpheli C.K. (31) ise İstanbul, İzmir, Samsun, Karaman, Çorum, Konya, Afyon, Antalya, Hatay ve Bursa illerine sahte zeytinyağlarını kargo aracına yüklerken suçüstü yakalandı.

Efeler ve Sultanhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sultanhisar ve Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 840 bin TL olan 424 koli içinde toplam 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından şüphelilere toplam 1 milyon 598 bin 600 TL tutarında vergi cezası uygulanırken, şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.