Takip Et
  • 15 Haziran 2024, Cumartesi 09:40

Aydın'da sahte zeytinyağı operasyonu: 1 milyon 200 bin TL değerinde sahte ürün ele geçirildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik başarılı bir operasyona imza attı. Köşk ilçesinden Şanlıurfa'ya sahte zeytinyağı götürmeye çalışan şüphelilere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, H.B. (22) yönetimindeki transit minibüs ile İ.S. (38) yönetimindeki tırda, araçlara yüklenmekte olan koliler içerisindeki sahte zeytinyağları tespit edildi. Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen kontrollerde, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan 200 koli içerisinde toplam 4.000 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından şüphelilere 600 bin TL tutarında vergi cezası uygulanırken, Aydın İl Tarım Müdürlüğü ekipleri gerekli numuneleri alarak sahte ürünlere el koydu. El konulan ürünler, Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na teslim edildi. Şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

Yetkililer, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticaretine karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti. Vatandaşlara, bu tür durumlarla karşılaştıklarında ilgili mercilere bilgi vermeleri çağrısında bulunuldu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.