Takip Et

Afyonkarahisar'da deprem! Halk sokağa koştu!

AFAD, Afyonkarahisar'da saat 06.24'te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.


Depremin Afyonkarahisar ile birlikte Kütahya, Isparta, Burdur ve Eskişehir’den de hissedildiği kaydedildi.

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve yaklaşık 10 saniye süren 4,4 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa döktü.

AFAD verilerine göre, saat 06.24’te merkez üssü kent merkezi Ataköy Mahallesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaklaşık 10 saniye süren deprem sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, sarsıntının çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

İlk deprem sonrası 06.30’da 3,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana gelirken o da yaklaşık 5 saniye sürdü.

Alınan bilgiye göre 3 deprem de yerin 6.9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun Allah ülkemizi, milletimizi, şehrimizi deprem ve tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı. Valilikten yapılan açıklamada ise "Saat 06.30’da merkez üssü Ataköy Mahallesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Afyonkarahisar’da 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.