Takip Et
  • 29 Mart 2019, Cuma

AYDIN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA CEVAPLARIM

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları;

Pazartesi günü gazetemizde ’31 mart seçimlerine mahalli (yerel) açıdan bakış’ adlı yazım yayınlanmıştı. O yazımda Çerçioğlu’nun son 10 yıllık belediye başkanlığını başarısız geçtiğini ve bunun sonucunda şehrimizin on yılı boşu boşuna geçmiştir iddiasında bulunmuştum. O yazımla ilgili olarak sayın Çerçioğlu bir açıklama göndermiş ve bu açıklama benim köşemde de yayınlandı çünkü bizim inancımızda savunmak kutsaldır gazeteden bana bilgi verildiği zaman benim sütunumda yayınlanmasında mahsur yoktur dedim ve benim sütunumda da yayınlandı. Ben de o yazıya karşılık cevap hakkımı kullanarak bu yazıyı yayınlıyorum. Yalnız dikkatimi çeken bir husus şudur, ben yazımı yazdıktan sonra altında Mehmet Ali Acar diye ismimi yazıyorum. Gelen cevabi yazının altında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ne amblemi, ne ismi, ne de imzası var. Bu görüntünün devlet yazışmasında kaba ve görgüsüz yazışma olduğunu belirtmek istiyorum, bir daha böyle kaba yazışma olursa asla sütunuma almam, sayın Çerçioğlu’nun da bilgisine sunuyorum.

Açıklama ve konuyla ilgili 4 hususta gerçek dışı bilgiler yazdığım iddia edilmiş .

1. Karayollarındaki yolların yapılması konusunda 02.12.2015 tarihinde karayollarının yatırım izni vermediği belirtiliyor.

2. Aydın’daki su fiyatları İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri, Bursa ve Denizliden daha ucuz olduğu belirtiliyor.

3. Yapılan ve yapılacak olan barajların yatırımları (İkizdere, Dandalas, Sarıçay, Beşparmak) maliyeti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASKİ Genel Müdürülüğü tarafından karşılanmıştır.

4. Projelerin on tanesini hayata geçirildiği ifadesi yanlış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Ben de önem sırasına göre öncelikle barajlarla ilgili sözlerine cevap vereyim. 4 adet barajın tüm maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmıştır diyeceğinize, sözgelemi İkizdere veya Dandalas barajına belediyeden şu kadar para harcayarak yaptık diyemediniz. Şimdi sayın Özlem Çerçioğlu’ndan şu sorularıma cevap vermesini istiyorum;

1. İkizdere ve Dandalas barajını belediye mi yaptı veya DSİ’mi yaptı?

2. Bu iki barajı biz yaptık diye bana yazı gönderdiniz, şimdi soruyorum İkizdere barajının inşaat yapımına belediye olarak kaç para harcadınız? Rakamları lütfen açıklar mısınız?

3. 5216 Sayılı Büyükşehir Kanununa göre vilayetin içme ve kullanma suyunu karşılamak belediyenin görevi olduğu halde İkizdere barajı devlet tarafından AK Parti hükümeti vasıtasıyla 326 milyon TL para harcanarak yapıldı ve bu para belediyenin kasasından değil ihale vasıtasıyla DSİ’nin kasasından çıktı.

4. Aydın Büyükşehir Belediyesi DSİ ile 30 yıllık protokol anlaşması yaparak 326 milyon TL'yi 30 yılda ödeyeceğinin taahhatünde bulundu mu bulunmadı mı? Böyle bir protokol var mı yok mu açıklar mısınız?

5. Bu protokole göre ödenmesi gereken para ne kadardı? Bugün 2019 mart ayı itibariyle ancak ne kadarını ödediniz, açıklamanızı bekliyorum. Açıklamanızdan önce ben size söyleyeyim bugüne kadar anca 35 milyon TL para ödediniz. Peki bugüne kadar devletin size verdiği sudan vatandaştan kaç para topladınız lütfen rakamı açıklar mısınız?

6. Dandas barajı DSİ tarafından yapıldı, yani AK Parti hükümeti yaptı sizin hizmetinize verdi. Bu barajdan dolayı DSİ’ye kaç para inşaat parası ödediniz açıklar mısınız? Ben cevap vereyim 2019 mart ayı itibariyle hiç para ödemediniz. Peki Dandalas barajını biz yaptık cümlenizi nereye oturtacağız?

7. Sarıçay ve Beşparmak barajını biz yapacağız diye 2014 projeleriniz arasına koydunuz, 5 yıl sonra bu projelerinizin gerçekleşip gerçekleşmediğini açıklar mısınız? Cevap vereyim, bu projeler de DSİ tarafından yapılmakta. Önümüzdeki günlerde temeli atılarak yine DSİ tarafından yapılacaktır ve Aydın Büyükşehir Belediyesine aynı usullerle verilecek.

Projelerimizin hepsi hayata geçirildi ve geçirilmede diye bir ifade yazacağınıza, 17 ilçede 132 tane projelerinizin teker teker isimlerini yazıp bunları yaptık diyemiyorsunuz. 30 Mart 2014’de bütün projelerinizin ismini zikrettiniz de şimdi bunları yaptık diye 132 projemiz ve yapılanlar diye neden yazma gereksinimi hissetmediniz. 132 projenizden sadece otoparkı konu alıyorum. 17 ilçede kapalı ve açık otopark yapacağınızı vaat ettiniz. 17 ilçede nerelere otopark yaptınız açıklar mısınız?

Efeler ilçemizdeki otopark faciası her gün 300 bin kişi tarafından görülmekte, nasıl olur da bu cümleleri yazabilirsiniz? Şehirde, Zafer Meydanınındaki mezbelelik yer beş yıldan beri 1 milyon Aydınlı tarafından görüldüğü ve bilindiği halde projeler hayata geçirildi ve geçirilmekte diye nasıl ifade edebiliyorsunuz?

Son olarak şunu söyleyeceğim; su fiyatları İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Denizli’den daha ucuzdur diye cümle kuracağınıza, Aydın’ da suyun tonu 5 TL, Denizli'de 8 TL diye cümle kursaydınız daha mantıklı davranırdınız.

Son olarak şunu söylemek isterim Sayın Başkan'a, ben tüm hayatımda ve yazarlık hayatımda yazdığım ve söylediğim sözlerin mahşer günü önüme çıkacağını hesap ederek yazar, çizer ve konuşurum. Beni yalan beyanlarda bulunmakla itham eden Sayın Çerçioğlu ile bir hesaplaşmamın olması gayet doğal ve inancımız gereğidir. Bunu hatırlatma gereği hissediyorum. Bayanlara olan saygım ileri boyutta olduğu için benden ve kamuoyundan özür dilerse zat-i alilerine hakkımı helal edeceğimi beyan eder, saygı ile kamuoyuna belirtirim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.