Takip Et
  • 4 Mayıs 2018, Cuma

AK PARTİLİLERE

Sevgili Aydın Denge Gazetesi Okurları,Bu günkü yazım yaklaşan secimler dolayısıyle siyasi bir konuda olacak; ama bu yazımın esas muhatabı AK Parti'de Görevli Olan Kardeşlerimdir.

5 Mayıs Cumartesi Günü Yaklaşık 2000 AK Partili Görevli 60'a yakın Milletvekili A.Adayindan 8 Kişiyi Millet Vekili Adayı olarak görmek istedikleri gerekçesiyle isimlerini

yazacaklar ve bunun sonucunda AK Parti teşkilatlarının Duygu düşünceleri (TEMAYÜLÜ) belirlenmiş olacak.

GENEL MERKEZİN BU TEMAYÜLÜ DİKKATE ALIP ALMAMAK KENDİ TAKTİRi TASARRUFUNDA KALACAK...

Yıllardır bu temayül demokrasini bir gereği olarak bir şölen havasında uygulanmakta ve sonuçları açıklanmadığından dolayı sonuçları üzerine hakikatın tecelli edip etmediğine dair sağlıklı yorum yapma imkanımız bulunmamaktadır.Ama biz temayülde kullanacak partililere nasıl bir tasarrufta bulunacaklarına dair bir hatırlatma yapmayı bu şehre emek vermiş bir siyasetçi bu davaya ömür vermiş bir kişi olarak kendime vazife görüyorum.

Bildiğiniz gibi Milletvekilliği görevi siyasetin "Generallik"rütbesidir.Siyasetin en üst kademesindeki bu görevde bulunacak olan kişide olmazsa olmaz 3 temel şart bulunmak zorundadır:

1-Siyaset politika fikir ve duygu üretme sanayidir.Dolayisiyla bir milletvekili bulunduğu her zeminde Politik cozumler üretebilme yetenek ve kaliteyi en üst düzeyde olanlardan seçilmelidir.

2-Toplumun bu gününü doğru ve yerinde planlamak ve yarınını projelendirmek adına üretilen bu politik çözümlerin iyi bir hitabet sanatıyla geniş halk kitlelerine ulastirabilinmesidir. Çünkü siyasetin sermayesi Hıtâbettir..!

3-Siyasi mücadele esnasında öncelikle 10.000 e yakın AK Partlı teşkilat mensubuyla daha sonra da 1 milyon Aydınlı ile ruhsal ve sevgisel butunlesmesi olmsli ve de ortak ruhi şekillenmeyi başarabilmelidir..

DÜNYA Siyaset Tarihine Baktığınız zaman Halkla vatandaşla sevgi ilişkisi kurabilen siyasetçiler hep başarılı olmuşlardır ve halk ihtilalleri de böyle gerçekleşmiştir.. Biz buna "Sessiz Yığınların SESİ "olabilmek diyoruz ..

Bu teorini dünya çapında örneğini ispatlayan Siyasetçi ise T.C CUMHURBAŞKANI kardeşim Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur.15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde halkı meydanlara davet etmiş ve halk da Bu dava ve demokrasi uğruna ona olan sevgi ve hürmeti ile sokaklara çıkmış canini feda etmekten dahi geri kalmamıştır.. Bu olay sevgi ve lidere inanmışlıkla gerçekleşebilecek bir olaydır.70 yıllık demokrasi tarihimizde halkımız bu reaksiyonu k defa gerçekleştirmiştir.. Bundan dolayı dünya demokrasi tarihine ismini altın harflerle yazdıran lider olarak geçmiştir RECEP TAYYİP ERDOĞAN.. Bugün BU VESİLE İLE 15 TEMMUZDA ŞEHADET MERTEBESİNE ULAŞAN 250 ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM. GAZİLERİMIZİ ŞÜKRANLA YAD EDİYORUM.

Temayüldeoy kullanacak olan değerli dostlarım kardeşlerim,reyinizi kullanırken adalet ve ahlak gereği yukarıda zikrettiğim kriterlere göre tasarrufta bulunursanız en doğru hareketi yapmış olursunuz..Bunun dışında kriterlerle oy kullanırsanız AK Parti olarak bunun siyasal bedellerini ağır öderiz. Zaten 2009 yılında beri bu bedelleri en agir şekilde ödemekteyiz.

Muhterem kardeşlerim 60 yıldan beri sağın kalesi olarak bilinen Aydın şehri son 10 yıldır idari ve siyasi açıdan maalesef CHP'ye teslim edilmiştir.. CHP bu başarıyı kendi üstün becerisi siyaseti ile değil AK partililerin siyasi hataları ile elde etti..

HÜLASA BU TABLOYU NASIL TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ?

Şehrin hakimi olacak vekili olacak bir adamın meşruiyetini teşkilattan tabandan alması lazım.Bu işi yapabilsek ciddi alternatifler kabiliyetler bölünmeden birbirini etkisiz hale getirmeden bu adaylar tabanda belirlenmeli.Genç olabilir yeni olabilir..Ama ne olamaz!Yukarıda saydığım kriterler haricinde

"Ben zenginim,sevimli sıcak bir insanım" yeterli değil!

BEN genel merkezde çok güçlüyüm,şu lobi bu kanalın adamıyım...Filancanın AVUKATIYIM!..vs..Hiç önemli değil..

Ana sorumluluklarını bilen duygu ve fikir üretebilen ciddi adaylar olmalı.. Bu kişi siyasetçi olacak partimizi temsil edecek,rakip partili ile ciddi bir siyasi mücadeleye tartışmaya girebilecek davası derdi mefkûreci olacak..Yeni bir siyaset yapma özlemi umudu ve dirayeti bigudi birikimi SAMİMİYETI olacak.!!

Size Çakal Carlos'un çocukları gibi bir isim söylemiyorum.. Benim size söylediğin şudur:

Yukarıdaki 3 özellik artı ehliyet ve liyakat özelliğine göre oy kullanırsanız tarih önündeki vebal ve sorumluluktan başarılı bir şekilde çıkarsınız.. Aksini yaparsaniz bu topraklarda bir başarı bekleyemezsiniz.

Bu topraklardan ikinci bir Adnan Menderes'in çıkması hayal olur..

Temayülde oy kullanacak kardeşlerimin Allah Yardımcısı olsun..

ALLAH (C.C.) sizlere FERASET, BASİRET VE CESARET VERSİN! (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.