Takip Et
  • 14 Aralık 2016, Çarşamba

Adnan Menderes Üniversitesi üzerine oynanan oyunlar

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları, son günlerde Aydın yerel medyasında acayip gazetecilik örnekleri sergilenmekte, ağzım açık bu dramatik oyunu seyrediyorum.

Bir yerel internet medyasında bir kişi on günde dört defa ekranlara çıkarılarak ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan Hoca aleyhinde konuşmalar yapılmakta, beş altı saati süren bu yayın süresince bir fındık kabuğunu doldurmayacak laflar üretilmektedir. Bu altı saattir internet yayınında hiçbir cümlede hukuki ahlaki ve manevi anlamda suç oluşturacak eylemler topluluğu yok.

Zaten Rektör Hoca'nın iki yıllık icraatları anlatılıyor. Bu icraatlarında hukuki açıdan suç oluşturacak bir icraat oluşturmuş olsaydı her şeyden önce iyi niyetli olan bir kişinin medyadan önce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yolunu tutmuş olması aklın gereğidir. 6 saattir televizyonda konuşup 5 dakikada savcının karşısında konuşamamak, bir belge sunamamak, burada bu niyetin halisane olmadığını ortaya koymaktadır. Belgelerini savcılığı teslim ederek hakkın suç duyurusunda bulunması gerekir.

Bunların hiçbirisi yapılmadan 10 günde siz dört defa ekranları bir kişiye açıyorsunuz, bu olay zaten son derece düşündürücü bir harekettir.

Ben bu olayda konuşan insandan daha ziyade, ekranını bu kişiye açan medya sahibinin hareketinin çok değişik ve düşündürücü niyet olduğunu düşünüyorum. Bir haftada dört defa haftada ekranlara çıkaran ve çıkan kişinin arkasında hangi niyet ve hedeflerin olduğunu da çok merak ediyorum. Siz üst üste dört defa ekranlara çıkacaksınız ama elinizde hukuki açıdan hiçbir dayanak olmayacak. Savcılığa gitmeyeceksiniz, sadece ekranlarda 6 saat nutuk çekeceksiniz. Biz de bunu dinleyeceğiz ve tepkimizi göstermeyeceğiz. Böyle bir Aydın şehri yoktur artık. Biz bu Rektör Hoca’yı sokakta bulmadık. Bu açıdan rektörümüzü savunmak doğma büyüme bir Aydınlı olarak bize ve bana düşmektedir.

Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana kuruluşunu bilmeyenler, bilmek istemeyenler, bu meydanı bu kadar da boş mu zannediyorlar 1992’den bu yana bu üniversitemize tahminen 6 civarında rektör geldi ve geçmekte. 1992’den bu yana bu üniversitedeki rektörlerin icraatlarından habersiz olanlar eğer öğrenmek istiyorlarsa o günleri yaşayan Aydınlılar ile görüşsünler ve öğrensinler. Ben geçmişteki rektörlerin icraatlarını buradan anlatarak polemik havası yapmak istemiyorum. Böyle bir niyetim de yoktur. Ama sadece 1995-2000’li yıllardaki rektör zamanındaki icraatları bir araştırsınlar, ondan sonra ekranlara çıksınlar da göreyim.

Bundan 10 sene önce ADÜ’nün talebe sayısı 15 bin civarındaydı. Aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 30 bindi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın rektörlüğü süresinde öğrenci sayısının 52 bini geçtiğini hatırlatırım. Daha bu matematik gerçeğini dahi bilmeyenler, Cavit Bircan Hoca’nın başarısını, mükâfatını ise Aydın şehri ve tüm ilçelerdeki esnaf kardeşlerimizin gördüğünü anlayamayanlar, lütfen ekranlardaki konuşmalarına dikkat etsinler. Buna aynı zamanda da ekran sahiplerinin de dikkat etmesinin doğru bir hareket olacağına inanıyorum. Biz Aydınlılar olarak, Rektör Hocamızın niyetinden ve eylemlerinden memnunuz. Sonuna kadar da arkasında manevi ve siyasi desteğimizi eksiltmeyeceğiz. Bu organizasyonu yapanlar şayet üst akıllarsa onlara şunu hatırlatırım. Rektörümüzü seçen muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla en büyük desteğin de Sayın Cumhurbaşkanımızdan geldiğini bu üst akıl sahiplerine hatırlatırım. Muhterem Hocam, çalışmalarında Cenab-ı Hak sana güç kuvvet versin. Çalışmalarında yol üzerindeki çakıl taşlarını temizlesin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.