Takip Et
  • 19 Kasım 2018, Pazartesi

Fatih Erbakan parti kuruyormuş

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları,

Duyduğuma göre merhum Necmettin Erbakan hocamızın oğlu Fatih, bu ayın sonlarında iktidara gelmek amacıyla bir siyasi parti kuruyormuş.Öncellikle ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Bu olay karşısında öncelikle iyi niyetimizi ve temmenimizi belirtirken sonra bu olay karşısında düşüncelerimi belirtmek isterim.

Bir siyasi parti kurmak 81 Milyon T.C. vatandaşlarının en tabi hukuki hakkıdır.Bundan dolayı kınanamaz, ayıplanamaz.Çünkü insanlar demokratik haklarını istedikleri gibi kullanabilirler.

Şimdi benim tenkitlerim sadece siyasi açıdan olacaktır.Zira her siyasi davranış hukuki haklarla başlar ama hukukla devam edip sonlanamaz.Hukukla başlar ama siyasi münahazalarla sonlanır.Her siyasi olay bu şekilde cereyan eder ve dünyanın her demokratik ülkesinde de bu böyledir.Fatih Erbakan’ın parti kurması olayından önce şunu belirtmek durumundayım.Türkiye’ de demokrasi 68 yaşındadır şuanda .Bu 68 yıl boyunca idari ve demokrasi yaşamımıza hakim olan liderler şunlardır.

1-Adnan Menderes

2- İsmet İnönü

3-Süleyman Demirel

3-Bülent Ecevit

4-Turgut Özal

5-Necmettin Erbakan

6-Recep Tayyip Erdoğan

Bu yedi lider demokratik siyasi yaşama damga vurmuş liderlerdir. Bunlardan damga vurma sırasına göre ;

1-Adnan Mendees

2-Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bu yedi liderin ortak özelliği babalarından siyasi miras almış olmamalarıdır.Babalarının isminden istifade ederek siyasi parti kurmuş değillerdir.Bu yedi liderin babalarını kamuoyu dahi yakinen bilmez ve tanımazlar.Bu yedi lider bir siyasi düşünce etrafında insanları toplayabilmişler ve siyasi partilerini tek başlarına veya koalisyonlarla iktidara getirmişlerdir.

Bu yedi liderden sadece ikisi yani İsmet İnönü, Bülent Ecevit tek başlarına iktidar olmamışlar ve koalisyon ortağı olarak iktidarlarda kalmışlardır.Sebebi de şudur.

Milletimiz CHP’nin siyasi görüşü olanlar ortanın siyasi görüşü olarak asla benimsememiş yaşantına kültürüne ve sosyal hayatına uygun bulmadığı için reddetmiştir.Zaten 70 yıllık demokratik hayatımızda CHP çoğunlukla yüzde yirmilerin partisi olmuştur.Zannederim şimdiki lider Kılıçdaroğlu da bu gidişle bu oranı daha da aşağılara çekecektir.Bu yedi liderin içinden Adanan Menderes İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın çocukları babalarının siyasi mirasını şahıslarını bir avantaj olarak görüp bundan istifade etmek amacıyla siyasi partiler kurmuşlardır.İstisnasız onların evladı olan Aydın Menderes Erdal İnönü Ahmet Özal ve eş Rahşan Ecevit siyasal yaşamlarında büyük bir çapta başarısız olmuşlardır.Ve onların partileri toplumumuz tarafından benimsenmemiştir.Çünkü bizim toplumumuz bu konuda çok hassastır.Babadan oğla ve eşe intikal eden siyasi partiyi kendisine büyük bir saygısızlık olarak halkımız algılamıştır.Buna psikolojide sağduyu denir ve halkın sesi, hakkın sesi olarak tecelli eder.Çünkü dünyanın hiçbir demokratik yaşamında babadan oğla geçen siyasi miras olamaz olmamıştır da. Çünkü bu özellik topluma krallar yönetimini hatırlattığı içindir.Krallıklarda demokratik temayüller söz konusu olmadığı için halkımız tarafından reddedilmişlerdir.

İşte bu açıdan Fatih Erbakan arkadaşımıza bunu hatırlatmayı üzerime vazife edindim.Bir ağabeyi olarak çünkü onunla 1989 yılında Aydın Didim Caprice Otel’de üç gün geçirdim.Oradan kaynaklanan bir hukukumuzdan dolayı bunu kendisine hatırlatıyorum.Siz bunları dikkate almadan siyasi parti kurarsanız siyasi boyunuzun ölçüsünü alırsınız ve oğulların ve eşlerin düştüğü akibetİ sizde düşersiniz. Çünkü bu yüzde yüz mukadder olan sonuçtur.Zira siyasete girerken Fatih Erbakan’ın ne üstün devlet adamı birikiminden söz ediliyor, ne de üstün ekonomi birikiminden. Ayrıca üstün dış politika mahareti gibi özelliklerde öne çıkmıyor.Fatih Erbakan’ın öne çıkan tek özelliğinin merhum Erbakan Hocamızın oğlu olmasıdır.Bundan başka bir siyasi özelliğinin olduğunu sanmıyorum.5-6 yıldan beri televizyonlarda izlediğim Fatih Erbakan zaten bunu matematik olarak ispatlıyor.

Bide şunu ayrıca belirtmek istiyorum.Merhum hocamız Necmettin Erbakan demokrasi hayatımızda en büyük çığırı aşmış bir siyaset ve devlet adamıdır.Oda şudur Erbakan hocamız ülkemize öyle faydalı bir iş yapmıştır ki ülkede yaşayan muhafazakar insanlarında siyasette işi olduğunu söyleyerek bir şeylerin olduğunun tohumu atmıştır.Bu tohum sonrasında Türk siyasetinin de merkez, sağ merkez, sol ve birde inançlı insanların oluşturduğu muhafazakar siyasi topluluk.Bu bana göre ülkeye ve orta doğuya yapılan en büyük bir çığır hizmetidir.Bu siyasi olayın temelini atan merhum hocamız olmuştur.Ve bugün ülkemizde yaşayan 81 milyonun çoğunluğu Erbakan hocamızın haklarını dile getirmektedirler.Bu özelliği ile hocamız ülkemiz ve ortan doğu tarihine damga vurmuştur.

Siz partiye Erbakan olarak bunu görmeniz gerekmektedir.Bu oluşan saygıya sizinde saygı göstermeniz gerekmektedir.Eğer gerçekten babanıza saygı duyuyorsanız şayet.Üstelik hocamızın attığı bu temel üzerine muazzam bir bina inşa edilmektedir.Üstelik en modern teknoloji ve terminolojiyle ve onun talebesi Reis tarafından.

Benim bu söylediklerimi dikkate almayabilirler, partilerini kurarlar, toplumun karşısına çıkarlar.Herkesin siyasi boyunun uzunluğu toplum tarafından adilhane bir şekilde belirlenir.Fatih Erbakan’a siyasi yaşamında başarılar dilerken, bir konuyu da kendilerine hatırlatmayı bir kardeşlik hukuku olarak dile getirmek isterim.Fatih Erbakan parti kurmadan önce bazı insanlarla helalleşmesini arzu ederim.Özellikle Ege bölgesinde köklü ve derin bir helalleşme yaparsa daha iyi olur düşüncesindeyim.Zira bizim islam inancımızda hak ve huhukta helalleşmeler çok ama çok önemlidir.Bunu kendisine hatırlatmak isterim. İşin sonunda şunu net olarak söylemek istiyorum. Fatih Erbakan da merhum Erbakan Hocamızın tek başına siyasi mirasçısı değildir.Hatta bana göre hiç değildir.Çünkü Erbakan Hocamızın davası uğruna kendi şahsiyeti maddi ve manevi siyasi bedel ödememiştir. Erbakan hocamızın siyasi mirasçısı milyonlarca insandır.Çünkü bu insanlar bu dava uğruna maddi ve siyasi bedelleri çok ağır ödemiş insanlardır.İşte bu açılardan dolayı Erbakan Hocamızın davası uğruna büyük çapta maddi ve siyasi bedeller ödemiş bendeniz olarak ona bunları hatırlatma gereği hissettim.Bu açıdan Erbakan Hocamızın oğlu olması ona siyasi parti kurma hakkını siyaseten ve ahlaki açıdan veremez, vermemelidir de. Vesselam.. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.