Takip Et
  • 4 Mart 2019, Pazartesi

Harika Bir Proje Tanıtım Programı Oldu

Cumhur İttifakı'nın Adayı Sayın Mustafa Savaş’ın proje tanıtım toplantısı başlamadan önce katılan herkesin yüzünde sevinçli ve mutlu insan portreleri çiziliyordu. Toplantı başlamadan önce salonun tıklım tıklım dolması siyaseten çok şey ifade ediyordu. Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP İl Başkanı Ömer Özmen, milletvekilleri, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Mustafa Savaş’ın eşi Nilay Savaş ve tüm belediye başkan adayları da katıldılar. Toplantının spikeri açılış konuşmasını yaparak toplantıyı başlattı ama öyle bir spikerle karşılaştık ki mesleğinde zirveye çıkmış yetenekleri olduğu besbelliydi. Toplantı şehitlere saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak devam etti. Daha sonra MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan mikrofona geldi. Selamlama konuşmasını yaptı. Necip Fazıl merhumdan iki kıtalık şiir okuyarak salonun havasına yüksek oranda maneviyat kattı. İkinci olarak AKP Aydın İl Başkanı Ömer Özden mikrofona geldi, selamlamasını kibarlık ve zarafetle yerine getirdi. Daha sonrasında sinevizyondan Aydın filmi gösterildi. Üçüncü olarak da AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ mikrofona geldi. Dağ konuşmasında özetle şunu söyledi: Aydınlı vatandaşlarımızın iki kriterden dolayı oy kullanmalarını isterim. Bu seçimde diğer seçimlerden çok farklı bir keyfiyet gözüküyor. İttifaklarla seçime gidiliyor. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakta her parti var. Bunun sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li olacak, başkan yardımcılarının birisi HDPli diğeri İyi Partili olacak. İkinci kriterse orantısız güç kullanımı. Şehrin billboard ve duvarlarında yapılan reklamlarda kul hakkı devreye giriyor. Bunu yapanlara yazıklar olsun. Belediye bütçesinden kendi şahsi reklamını yapmak hangi vicdana sığar! Sayın Dağ’dan sonra yine bir belgesel yayınlandı. Büyük Menderes Havzası'nın asırlar boyu açtığı medeniyet çok iyi anlatıldı. Harika bir şekilde hazırlanan bu filmi yapanların sanatçı kişiliğine hayran kaldım. En son olarak da kürsüye Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş geldi. Selamlamayla başladı konuşması. "İlimizin öncelikleri nelerdir? diye planlama yapma gereğini hissettik. Geçmiş 10 kayıp yılı dikkate aldık ve hesaba kattık. Bunu dikkate alarak planlarımızı ve projelerimizi hazırladık ve bizim esas amacımız öncelikle yerel kalkınma projelerimizi gerçekleştirmektir. Bizim üçlü saç ayağımız insan, katılım ve istihdamdır. İlkelerimizin en başında Aydın şehrini halkımızla beraber yönetmek vardır. Etkin yönetim ve ekonomik kalkınmaya büyük önem vereceğiz." dedi.

Sayın Mustafa Savaş irili ufaklı 70 tane projesinin olduğunu söyledi. Bunların hepsini burada dile getirme imkanım yok. Bunların önemli olanlarını şöyle sıralayabilirim

1- Efe AŞ. Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olacak. Pazarlama ve ihracat işleriyle uğraşacak.

2- Tarımsal kalkınma kooperatifleri kurulacak.

3- Üniversiteyle büyükşehir arasında mükemmel bir koordinasyon ve iletişim olacak. (Son 10 yıl boyunca olamayan iletişimin aksine)

Söke + Kuşadası: Tarım ve Bilim Üniversitesi, Didim: Tarım Gıda Hayvancılık Teknoparkı, Nazilli:Sümer Üniversitesi

4- Organize sera bölgeleri kurulacak.

5- Göletler ve tarımsal sulama.

6- Efeler Serbest Bölgesi kurulacak.

7- Efeler ilçesinde sanayi siteleri şehir dışına çıkarılacak.

8- Turizmde Didim ve Kuşadası’nı termal bölge ilan edeceğiz ve bu bölgelerde turizmi 12 aya çıkaracağız.

9- Modern bölge halleri kuracağız. Söke, Acarlar ve Sultanhisar.

10- Şehircilikte yeni vizyon imar yönetmenliği oluşturacağız.

11- Ulaşımda 50 yıllık mastır plan yapacağız. Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın-İzmir Hızlı Tren Yolu, Aydın-Çine Demiryolu projeleri için çalışacağız.

12- Efeler ve tüm ilçelerde kavşak, alt ve üst geçitler yaparak trafik sorununu çözmeye çalışacağız.

13- Otopark sorununu çözeceğiz. Eski stadyum, eski otogar ve Zafer Meydanı'na büyük çaplı otoparklar yapacağız.

14- Turistlik beldelerde otogarlar yapılacak.

15- Sarı çay ve beş parmak barajlarının yapılmasında hükümetle büyük işbirliği içinde olacağız.

16- Jeotermal problemlerini çözeceğiz.

17- Şehir merkezinde büyük bir millet bahçesi yapacağız.

18- İkizdere'ye doğal yaşam parkı kuracağız.

19- Efeler'de ve tüm ilçelerimizde büyük kent meydanları yapacağız.

20- Umurlu –İncirliova arasında bisiklet yolu kurulacak.

21- Kuşadası Tariş alanı sosyal ve kültürel alan olarak kurulacak. (ERCAN ÇANKAYA)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.