Takip Et
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba

2019 MAHALLİ SEÇİMLERİ ÜZERİNE

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları yaklaşan mahalli seçimler ile ilgili siyasi partilerde büyük bir hareketlilik başladı. İlk önce şunu söylemeliyim en büyük hareketlilik ak parti ilçe teşkilatlarında gözlemlenmektedir. Daha sonra ise CHP’de ve kısmen de olsa MHP’de izlenmektedir.

En büyük hareketlilik neden ak partide? 24 haziran milletvekili seçimlerinde Aydın’da CHP’de hezimet dolu bir sonuç. CHP Aydın’da hızla gerilemekte bunun sebebini yeri gelmişken izah etmemde fayda görüyorum. Çok sebebi var ama bana göre en önemli sebep 24 Haziran’da CHP genel merkezinin dikte ettirir gibi halkın çeşitli açılardan reddedeceği bir liste ile seçime girmesidir. Şehrin sosyokültürel ve siyasi yapısına uygun olmayan bir listeye Aydın halkının tepkisidir. 1980 öncesi CHP’nin Aydın’dan seçilen milletvekili ve senatörleri şehrin bağrından, tarihinden ve siyasi yapısından fışkıran siyasilerdir.

CHP' nin 24 Haziran’da aydın ilçelerinde özellikle tarihi ve siyasi dokusunu devam ettiren ilçelerinde çok ciddi kayıplar vermesi ak partili yerel siyasetçileri harekete geçirdi. Ve ilçelerde çok sayıda belediye başkan adayları fışkırmaya başladı. Aslında bu bir siyasi parti için çok güzel görüntülerdir. Belediye başkan adaylarının belirleneceği tarihe kadar da çok önemli kritik günlerdir. Aday adaylarının veya onların yanında yer alan destekçilerinin çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bunlar bu dikkati gösterirken il ve ilçe başkanlıkları da herkese gereken uyarıyı yapması gerekmektedir. Karşılıklı atışmalara ve dedikodulara asla seyirci kalmamalıdır. Her türlü tedbiri almak il ve ilçe başkanlıklarına düşmektedir. Ülke zor bir vadiden geçerken parti 24 Haziran seçimlerinde başkanlıkta aldığı reyden daha aşağılarda rey aldığı ortadayken ak partiye mensup bu kişilerin bu konuda hassas ve dikkatli olması gerekir. Bütün bunlara rağmen kişiler kendi kişisel arzularını sosyal medya üzerinden yürütmeye devam ederlerse şunu bilsinler ki o kişiler çeşitli kriterlerden dolayı asla ak partili olamazlar. Ve Ak parti teşkilatı ve partilileri o kişilere karşı dikkatli olmak zorundadırlar. Unutmayınız ki başkanlık seçimi ayrı mahalli seçimler ayrı bir süreç ve siyasi olaydır diyen varsa bu kişi siyasetin s sinden anlamayan bir siyasetçi demektir. 2019 Mart ayında alınacak olumsuz bir sonuç ak partinin parlamentoya ve başkanlık sistemini siyaseten etkilememesi mümkün değildir. Bu açıdan ben bugünden ilan ediyorum ki Mehmet Ali Acar olarak tespit edilen büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları benim adaylarımdır. Onların emrinde bir nefer olarak durmak benim temel görevimdir. Zira ben şuna inanırım 2019 Mart mahalli seçimleri mahalli seçimlerle başlar ama sonuçları itibari ile mahalli seçimlerle bitmez.

Bu mahalli seçimlerde Ak partisi MHP ile muhtemelen bir seçim ittifakı içine girecektir. Bu açıdan Ak partili aday adaylarının bunun sonuçlarını peşinen önceden kabul etmeleri gerekir. Zira bu seçim ittifakının ak partiye faydası yüksek oranlarda olacaktır. Bunu çok iyi bilen genel başkanın en faydalı seçim ittifakı yapacağına inanıyorum. Bu ittifaktan parti ve ülke zarar görmez. Dosta sevinç ve ümit verir. Siyaset dışındaki vatan hainlerini ise perişan eder. Dikkat ederseniz vatan hainleri perişan olurlar dedim. Bu cümle ve sonuç bile 2019 mahalli seçimlerinin siyasi büyüklüğünü ortaya koymaktadır. İşte benim 2019 mahalli seçimlerine bakış açım bu zaviyedendir. Bu konuyla ilgili olarak son sözümü şöyle bağlıyayım 1981 yılında üniversiteyi bitirirken lisans tezimi hazırlamıştım bu tezimdeki profesör doktor Hilmi Ziya Ülken’ in şu sözlerine yer vermiştim:

“insanlığı fiile çıkarmak iktidar iledir. İktidar siyaset iledir. Siyaset ise ahlakla ilgilidir. Ve ahlak ruh ile ruhun kudreti iledir.

Ahlaksız siyaset vatan için değildir, insanlık için değildir, o yalnız ikbal hırsını doyurmak içindir. ve bir zorbaya baş eğdirmek içindir. Bütün bir gafiller sürüsünü bir zalime esir etmek içindir.”

Vesselam. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.