Takip Et
  • 3 Haziran 2017, Cumartesi

Beşiktaş yine şampiyon oldu

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları,

Beşiktaş Futbol Kulübü 2016-2017 sezonunu birincilikle bitirerek, şampiyonluğunu bütün dünya kamuoyuna ilan etti. Üstelik, sezon kapanmadan. Üst üste ikinci sezonda da şampiyon olarak, üçüncü yıldızımızı takma şerefine nail oldu. Bundan dolayı kulübümüzü bir Beşiktaşlı ve bir yazar olarak tebrik ediyor, başarılarının sonsuza dek devam etmesini diliyorum.

Beşiktaş Futbol Kulübü’nün bu başarısında enteresan bazı ipuçları var. Türkiye’de yabancı antrenör modasının bu kadar çoğalıp genişlediği bir dönemde Beşiktaş bu başarıyı üst üste iki yılda 24 ayar yerli bir antrenörle yakaladı.

Diğer kulüplerin yarısından fazlasının yabancı antrenöre teslim edildiği bir dönemde bu başarı büyük bir başarıdır ve asla küçümsenemez.

Ben bu başarıların Şenol Hoca ile artarak devam edeceğine inanıyorum.

RUHEN BÜTÜNLEŞTİLER

İkinci bir husus şudur: Beşiktaş Futbol Kulübü'ne gelen yabancı futbolcuların belirli bir dönemde ruhsal açıdan bütünleşmelerini çok iyi yaptıklarını görüyoruz. Bunun sonucunda futbol oynarken, bu yabancı kökenli futbolcular, ruhlarıyla fiziklerini harika bir şekilde bütünleştirerek ortaya şahane bir evrensel futbol vizyonu koyuyorlar. Bu keyfiyet, diğer kulüplerimizde olmayan bir değerdir. Bunu da Beşiktaş’ın tarihinde, kuruluş felsefesinde ve kurucularının mütevazılığında aramak gerekir.

Diğer hiçbir kulüpte olmayan bir özellik, Beşiktaş Cimnastik Kulübü'nde vardır. O da şudur: 2 bin lira emekli maaşı alan bir emekli devlet memuru, yıllarca Beşiktaş’ın başkanlığını yapmıştır. Ve ‘efsane’ ismini almıştır. Balkan toprakları, 1912’de Osmanlı’dan çıkıp renklerini siyah beyaz mateme dönüştürmenin herhalde manevi bereketi olması gereklidir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.