Takip Et
  • 22 Kasım 2017, Çarşamba

HAYIRLI VE BEREKETLİ ÇALIŞMALAR VE SONUÇLAR DİLEĞİYLE

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları, nihayet 88 gün sonrası AK Parti Aydın İl Başkanı belirleme çalışmaları sonuçlandı. Ve eski milletvekilimiz Sayın Ahmet Ertürk, Genel Merkez tarafından Aydın İl Başkanlığı’na getirildi. Öncelikle ilk sözüm şu olacak, “Şehrimize hayırlı olsun.” Bundan sonrasında söylenecek çok söz var. Zira siyaset demek kelimeler malzumesi demektir.

 

Ben söylenecek cümlelerden sadece bir tanesini ele alacağım. Diğerleri üzerine yorum yapmayacağım. Çünkü AK Parti’nin bütünlüğe bu dönemde şiddetle ihtiyacı vardır. Çeşitli açılardan da böyledir. Zira Uluslararası Koalisyonu’un 2019 yılında AK Parti ülke siyasi ve iktidarından uzaklaştırmak amacıyla büyük projeler ürettiklerini dağ başında yaşayan insanlar dahi algılayabiliyorlar. Zira bu hareketin liderini suikast teşebbüsleri, darbe teşebbüsleri ve benzeri tehlikelerle ortadan kaldıramayacaklarını anlayınca Uluslararası Emperyalizm ve onun şer odakları, siyasi numaralarıyla ortadan kaldırmak yönüne gittiler. Bunu da demokratik veya evrensel ahlaki kurallarla yapsalar, başarımız üstünde taşları var. Ama emperyalizm tarihi boyunca ne demokrat ve ne de ahlaki olabilmiştir. Zira emperyalizm kendinden daha güçlü bir lider ve ülke istemez. Tıpkı asırlar öncesinde Firavun’un istemediği gibi.

 

Bu açından AK Partililer bu manzarayı gördükten sonra birbirlerine sımsıkı sarılarak, sevgi ile birlikte yürümek zorundadır. Kendi aralarında dedikoduları bırakıp İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün vereceği vazifeleri yerine getirerek, Aydın şehrinde tekrar 2004’lü yıllardaki şahlanışı göstermek zorundadır. Çünkü sizler doğru düşünceyi, siyasi iktidarı getirebilirsiniz. Ama onu yürütmek ayrı bir olaydır. Ve hepsinden önemli olanı da budur. Bunun adına istikrar deniyorsa, bu istikrarın sürekliliği en önemli olaydır.

 

Ahmet Ertürk beyin il başkanı tespiti sonrasında tüm şehirde partililer arasında bir sükunet ve huzurun oluştuğunu hepimiz gördük. Bu büyük çapta mutluluk verici bir siyasi olaydır. Güzeli yakalamadır. Bu manzarayı AK Parti’ye gönül verenlerin görüp ve düşünmeleri gerekir. Siyasette bunun ne kadar önemli bir avantaj olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişteki 10 yıllık il başkanlığını araştırdığımız zaman görürüz. Bütün partililerin il başkanı ile mahalle sandık temsilcilerine varana kadar sevgiye dayanan harika bir uyum gösterdikleri mazide ortaya çıkan bir keyfiyettir. Bu uyum 1994 yılında ilk kez seçim anlamında bir zaferle başlamış ama orada bitmemiştir. Son başlangıcına varana kadar 20 yıl boyunca bu zafere, yeni zaferler eklenmiş ve sonucuna başkanlık sistemiyle ülkemiz demokratik yollarda her yönüyle iktidar ele geçirilmiştir. Bu zaferin ilk başlangıcının 1994 yerel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile başladığını hatırlatmanın özel bir anlamı vardır.

 

Biz Aydınlılar olarak bu manzaradan dersimi alarak, yek vücut olarak bu siyaset arenasında AK Parti’yi yerel ve genelde birinci parti yapmak bizim tarihi hükümlülüklerimizdendir.

 

Bu duygular içerisinde ve onun değerli İl Yönetim Kurulu üyelerine bu zorlu maratonda başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun hak ve hakikat mücadelesinde…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.