Takip Et
  • 26 Aralık 2017, Salı

DÜNYA İNSANLIĞININ ABD’YE İNSANLIK VE MEDENİYET DERSİ VERDİĞİ MEKAN: BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları, son 15 gündür Dünya siyasetinde yaşadıklarımızı ve oynanan şeytani oyunları hepimiz gördük. Kendi ülkesinde dahi hiçbir itibarı kalmayan Başkan Trump tribünlere oynayarak Kudüs’e ABD Büyükelçiliğini taşıyacağını ilan etti. Dünya Siyonizm’inin ve maddi desteğini yanına çekebilmek uğruna alınan bu karar BM Genel Kurul’a getirildi. Genel kurulda bu karar 128 red ve 9 evet ile 35 çekimser oyla reddedildi.

Bu tarihi oylamayı nasıl değerlendireceğimizin önemine binaen sıralama yapıyorum.

1-Dünya 5’ten büyüktür propagandasını yapan TC Cumhurbaşkanı ve efsane başkanın yıllardır yaptığı (Dünya çapında) propagandanın en güzel meyvesidir. Zatı devletlerine milletimizin adına şükranlarımızı arz ediyoruz.

2- Güçlü ve emperyalist olan bir süper güce yani açıkçası ABD’ye insanlık aleminin baş kaldırışıdır. İsyanıdır. ‘Yeter artık söz zalimlerin değil çoğunluğun istediği yerine gelecektir’

3- Red oyu kullanan ülkelere bakınız. Mikronezya Federal Devletleri, Palau, Nauru ve Marshall Adaları, İsrail, Guatemala, Togo, Honduras ABD. Bunun anlamı şudur. 7 ülke yok hükmünde coğrafyalardır ve ülkelerdir siyaseten. ABD ile İsrail ise fiilen ve siyaseten tek bir ülke olarak kamuoyunda algılandığı için 128 tane ülkenin karşısında tek bir ülke çıkmıştır. O da ABD’dir. Yani asırlar öncesinde Mısır’daki devletin başındaki Devlet Başkanı bölge ve insanlara işkence çektiren Firavun adlı namıyla maruf idi. Bugün de tek başına insanlık alemine zulüm eden milyonlarca insanı haksız yere öldüren, öldürülmesine vesile olan çağdaş firavun vardır. O da ABD’dir. Tek bir haklılık da o günkü Firavun’un zulüm ettiği insanların arasında yaşamasıdır. Şimdiki çağdaş Firavun ise binlerce kilometre ötede yaşıyor.

4- Bugünkü genel kurul kararı insanlık aleminin çağdaş Firavun’a başkaldırışının açıkça isyanının ilk başlangıcı ve ilk provasıdır. Firavun’un karşısına Yeni bir peygamber gelme şansı yoktur. Bu en son peygamberin siyasetiyle, inancıyla, imanıyla, azmi ve gayretiyle dünya insanlığının en güçlü siyasi lideri ile yapılacaktır. Yapılmalıdır da. Son peygamber Hz. Muhammed veda hutbesinde şunları söyledi, “Allah’ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz.” Şimdi size soruyorum. Osmanlı İmparatorluğu kalktıktan bu yana 100 sene geçti. Bu 100 sene boyunca Orta Doğu’da ve Avrupa’da 1. Ve 2. Dünya savaşlarında haksız yere öldürülen insan sayısını biliyor musunuz? Filistin’de bebek ve çocuk yaşta son 30 sene de kaç tane sabinin İsrail bombalarıyla şehit edildiğinin sayısını biliyor musunuz? Ve 30 sene boyunca bebekleri bombalayan İsrail’e karşı Avrupa Devletleri’nin zavallı durumları asla gözümüzün önünden gitmemiştir. Ey İslam alemi 100 yıl öncesinde Filistin’de bebekler şer güçler tarafından katledilmediğini bildiğin halde 100 yıl sonrasında aynı topraklarda 10 binlerce bebeğin öldürülüşünü gördüğün halde hala sen ne zaman akıllanacaksın, 1.6 Milyarlık İslam alemi topluluğu eskiden bu topluluğu uyandırmaya çalışan bir siyasi lider ve devlet adamı yoktu. Bugün bu milyarları uyandırmaya çalışan bir devlet adamı var yeryüzünde. Bunu tarihi, siyasi ve dini açıdan ne kadar büyük bir nimet olduğunu farkına ne zaman varacak yer yüzünde yaşayan İslam devletleri. Bütün bunlar dramatik şekilde hayatımızı oluştururken Aydın şehri büyüklüğünde bir kabile devletinin dış işleri bakanı (Birleşik Arap Emirlikleri) bu zulümlerin yaşandığı esnada çıkıp Osmanlı’ya hırsız diyorsa bu İslam ülkelerinin ne korkunç hainler tarafından yönetildiğinin matematik ispatıdır.

5- Buraya 10 tane madde sıralayabilirim. Bu maddelerde yetineceğim. Son cümlen şu olsun. ‘İnanıyorsanız en üstünsünüz.’ Umarım bu mübarek söz fiilen gerçekleşmeye başlıyor veya başlamaya hazır hale geliyor. Buna vesile olanlardan binlerce defa Allah razı olsun. Vesselam. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.